Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

7. Yılında Mavi Marmara’da Ölenler Antalya’da Anıldı

7. Yılında Mavi Marmara’da Ölenler Antalya’da Anıldı

Mavi Marmara Filosu Katılımcıları adına Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı basın toplantısında Mavi Marmara’da ölenleri andı ve bu girişimlerinin devam edeceğini söyledi. “Mavi Marmara gemisinin de aralarında bulunduğu Özgürlük Filosuna yapılan saldırının 7. yılında,

yeniden Kudüs davasını unutmadığımızı haykırmak için buradayız” diyen Yıldırım,  “Dünyanın 35 farklı ülkesinden 700 gönüllünün katıldığı küresel vicdanın sesine karşı İsrail’in giriştiği bu korsanlık nedeniyle, 10 kardeşimiz şehit olurken, 50’den fazlası da yaralanmıştı” dedi.

Bunun bir Türkiye-İsrail sorunu olmadığı gibi, bu sadece Filistinlilerin bir meselesi de olmadığını dile getiren Yıldırım şunları söyledi; 

“Tüm dünyanın vicdan sahibi insanları ile Siyonist işgalciler arasındaki bir varoluş mücadelesidir. Mavi Marmara’nın misyonunu ısrarla daraltmaya çalışan ve onu iki taraf arasındaki siyasi bir çekişmeye indirgeyen tüm yaklaşımların yanlış olduğunu özellikle vurguluyoruz.  

Yedinci yılında Mavi Marmara bize bir kez daha ezilen Filistin halkının davasını, Kudüs’ün mahzun konumunu ve hepsinden önemlisi Ortadoğu’daki Siyonist işgalin çirkinliğini daha gür bir sesle haykırmaktadır.

Mavi Marmara bir yardım misyonu idi, sivildi, evrenseldi, meşru idi, Filistin halkının yanında işgalcinin karşısında idi, Kudüs’ün kurtuluşuna giden kutlu yürüyüşte bir basamak idi ve hepsinden önemlisi bir şahitti. Bundan dolayıdır ki, Mavi Marmara, katliamının bu yıldönümü sadece Türkiye’de değil başta Gazze olmak üzere dünyanın pek çok yerinde aynı coşku ile anılmaktadır.

Katliamdan bu yana geçen bazı olumlu gelişmelere rağmen, hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin katillerinin hala serbest olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dolayısı ile Türkiye halkı ve mağdurlar olarak bizlerin temel şartlarından biri hala gerçekleşmiş değildir. O da, katillerin hak ettikleri cezayı almalarıdır.

Mavi Marmara niçin önemlidir. Çünkü - Mavi Marmara Kudüs - Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir.  Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmak”tır. Ama biz bunu unutturmayacağız.

Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz.

Bizlerden rahatsız olan ve bizleri kendileri önünde ayak bağı görenlerin “Ak Partinin bu radikal İslamcılarla da yani Mavi Marmara’daki manyak tipler, kafadan İsrail düşmanı kafadan batı düşmanı kafadan her şeye düşman tiplerle Tayyip Bey yollarını ayırması lazım.

Amerika ile ilişkilerini yoluna sokup artık bu işlere bakmamız lazım gerekir diye düşünüyorum” diyen tipler bizleri yıldıramaz, pasifize edemez.

Onlar ağızlarıyla makam kapma peşindeyken, bizler yol yürüme sevdalıları olarak arkamıza bile bakmayız. Onlar konuşurlar, biz yaparız. Onlar bizim bu dünyadan kam aldığımızı, beklentimiz olduğunu sanarak konuşurlar ama biz serdengeçtiler olarak Filistin davasını ana davamız edindik”

Dünya tarihinde üç önemli gemi vardır. Nuh(as)’un gemisi, Titanic ve Mavi Marmara diyen Yıldırım  “Bu gemileri kimse perdeleyemez, Bu gemilerin her biri ayrı fonksiyonlarıyla yüzmeye, dünyaya mesaj vermeye devam ediyor.

Mavi Marmara barışın, özgürlüğün sembolü olarak yüzüşünü devam ettirmektedir. Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeğini oluşturuyor” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım