Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

53. ICCA Kongresi Antalya’da Başladı

  • Yazan 
53. ICCA Kongresi Antalya’da Başladı

Antalya Valisi Muammer Türker 1-5 Kasım tarihlerinde Belek’te yapılmakta olan Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği (ICCA) 53. Genel Kurulu’nun açılışına katılarak bir konuşma yaptı.

ICCA Kongresinin açılışına Antalya Valisi Muammer Türker’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, ICCA Başkanı Arnaldo Nardone ile 90’ın üzerinde ülkeden delegeler katıldı.

ICCA yöneticilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Muammer Türker, toplantının Antalya’nın bir kongre endüstrisi merkezi olabileceğini anlatabilmek için büyük fırsatı sunduğunu ifade ederek, 53. Kongrenin Antalya’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Türker, ICCA’nın kongre alanında dünyanın en büyük örgütü olduğunun söylenebileceğini ifade ederek, her yıl ülkeler arasında yarışmalara sahne olan ICCA kongresi için 2014 yılında dünyada 3 kentin yarıştığını ve 53. Kongrenin Antalya’da yapıldığını anlattı.

Antalya’nın tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel mirası hakkında bilgiler veren Vali Muammer Türker, 12 milyondan fazla yabancı misafir ağırlayan Antalya’nın 640 kilometre kıyı şeridine sahip olduğunu söyledi.

Vali Türker, 2016 yılında Türkiye’nin ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı ilk EXPO’sunun Antalya’da yapılacağını belirterek EXPO alanı içerisinde 10 bin kişi kapasiteli bir kongre merkezinin yapım aşamasında olduğunu ifade etti. Antalya Expo 2016’nın dünya çapında 8 milyon insanı buluşturarak yeşil projeler sayesinde çevre ve sürdürülebilir gelişmede farkındalık artırıcı bir rol oynayacağını kaydeden Vali Türker, Ayrıca Türkiye’nin gelecek sene G-20 Organizasyonunun dönem başkanlığını alacağını ve Antalya'nın Kasım 2015'teki liderler zirvesine ev sahipliği yapacağını anlattı.

53. ICCA Kongresi'nin her şey dâhil sisteminin kongre ortamında uygulandığı ilk kongre olduğuna işaret eden Vali Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş turizminin de içinde olduğu daha geniş kapsamda bir örgütlenme içerisinde bulunduklarını söyledi.

Antalya’nın  tamamen sayılar, deniz, kum ve güneş turizminden oluşmadığını, turizmi 12 aya yayan bir anlayış içerisinde olduklarını anlatan Vali Türker, "Özellikle deniz turizminin yavaşladığı dönemlerde Antalya, ciddi bir kongre merkezi haline geliyor. Belek bölgesi Türkiye'deki 25 golf sahasının 15'ini barındırıyor. Başka yerlerdeki 4 golf sahasını da sayarsak, Türkiye'deki 25 golf sahasından 19'u Antalya'da bulunuyor. Bu bölge, Türklere ve Türkler'den önceki medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölge. Buradaki tarihi birikim, tarihi varlıklar, doğanın muhtelif şekilleri, kültürel hayatın zenginliği, geleneksel hayatın denizden çok kısa mesafe gittiğiniz zaman hala yaşıyor olması, bizim için büyük şans. Alternatif turizm modelleri içerisinde Antalya büyük potansiyel sunuyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'deki turistik yatak kapasitesinin yüzde 40'ını oluşturan 550 bin yatağın Antalya'da olduğunu kaydeden Vali Türker, "Dolayısıyla bu müthiş potansiyeli ülke ve dünya turizminin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu açıdan bu kongrenin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Onun için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Vali Türker, ICCA’nın yeni başkanının seçileceği kongrede Türkiye’nin de iddialı olduğunu söyledi.

ICCA Başkanı Arnaldo Nardone de, delegelerin Antalya'dan ayrıldıkları zaman Türkiye'nin ve Antalya'nın tanıtımına olumlu katkı yapacağı ifade ederek,  " Şu ana kadar yapılan kongrelerin içerisinde en büyüklerinden biri. Antalya ve Türkiye'deki kongre altyapısı, insanları gerçekten büyüledi. İnsanlar ülkelerine döndüğü zaman bunun kesinlikle olumlu etkisi olacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım