Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Gençler: Bir Baskının Tanıkları Olarak Buradayız

CHP’li Gençler: Bir Baskının Tanıkları Olarak Buradayız

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Gül, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan polis baskınını kınayarak “Cumhuriyet Gazetesi hiç utanmadan atılan iftiraların odak merkezi olmuştur” dedi.

CHP İl Gençlik Kolları tarafından ülke çapında eş zamanlı yapılaın basın toplantısı Attalos heykelinin bulunduğu meydanda yapıldı. CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa, Kepez, Serik İlçe Başkanları ve çok sayıda partili, ellerinde Cumhuriyet Gazetesi ile basın açıklamasına katıldılar.

CHP Gençlik Kolları adına basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Musa Gül, “Gençlik olarak net bir şekilde söylüyoruz ki, bizler büyüklerimizin duygularını çok iyi anlıyoruz.

Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt ve onun adına yaraşır şekilde yayımlanan, dedelerimizin, babalarımızın her gün koltuğunun altına alıp, en baskıcı dönemlerde bile gururla gazetesini koltuğunun altında taşıdığı dönemleri bizler de çok iyi hatırlıyoruz.

Babalarımızın bizlere okuduğu gazete haberlerini çok iyi hatırlıyoruz. Araştırmacı gazetecilik ile özdeşleşen, bizleri demokrasi kültürü ile tanıştıran sevdiren yazarlarımızı çok iyi hatırlıyoruz” dedi.

Gül konuşmasında şunlara değindi; “Herhalde bu demokrasi çabasındandır ki, ne zaman bir faşist uygulama söz konusu olduğunda hep odak noktası olmuştur Cumhuriyet. Komünizm varken komünist, ergenekon varken Ergenekoncu, Fetö varken Fetöcu olmuştur.

Hiç utanmadan atılan iftiraların odak merkezi olmuştur. Kendi iftiralarına kendileri bile inanmayanların, yaş gözetmeksizin, saygı gözetmeksizin polisler eşliğinde adeta eziyet görüntüleri oluşturmasına neden olmuştur özgür yazılar.

İşte bu nedenle buradayız. Bizim lehimize olsun olmasın, bizi sevsin sevmesin, düşünce özgürlüğü için, bizi insan kılan en önemli yeteneğimize saygı gösterilmesi için buradayız. Gerçeklerin daima üstün olması için, gerçeklerin daha büyük puntolarla yazılabilmesi için, bunun garantisi için genç yüreklerimizle buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz.

yukarı çık
0
Paylaşım