Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Kepez Gençlik ‘Hayat İtaat Edenlerin Değil Direnenlerindir’

CHP Kepez Gençlik ‘Hayat İtaat Edenlerin Değil Direnenlerindir’

CHP Kepez İlçe Gençlik Kolları Berkin Elvan’ı unutmadı. Ölüm yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan CHP Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Anıl Taş, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Bu iş dağ başında olmadı ama çok az kişi bildi. Çocuğu ekmeğe gönderdiler. Gitti güneşi getirdi."

Bugün, birilerinin "Adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır" dediği polisin gaz bombası ile başından vurulan Berkin Elvan’nın 269 gün süren yaşam mücadelesinin ardından aramızdan ayrılışının yıl dönümü.

Tam iki yıl oldu, 15 yaşında 16 kilo uğurladık onu; Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün Abdullah Cömert’in, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Ahmet Atakan’ın, Medeni Yıldırım’ın Hasan Ferit Gedik’in yanına.

Geçen İki yılın ardından da eşit, özgür, demokratik, barış içinde bir ülke ve dünya hayali kuran insanları hedef alan katliamlara her geçen gün bir yenisi daha eklendi. Dayakla, gaz fişekleriyle, mermiyle, işkenceyle, bombalarla insanlarımız katledildi. Ve tam iki yıldır gözler kör kulaklar sağır, Berkin yok, adalet yok. Emri veren de serbest, tetikçileri de.

Şunu aklınızdan çıkartmayın ki kaybettiğimiz yoldaşlarımızın hayalleri ve umutları bizlere mirastır. Hayalini kurdukları eşit, özgür, demokratik, barış içinde bir ülke ve dünya için, ölümlerden beslenen savaş çığırtkanlarına karşı yaşamı ve barışı örgütlemek, mücadeleyi omuzlamak boynumuzun borcudur.

Hatırlayın umutla Berkin’i beklerken demiştik “Çocuklar Uyurken Sessiz Olunur, Ölürken Değil!” bugünde ölüyor çocuklarımız, genç arkadaşlarımız susmayın sessiz kalmayın ve unutmayın “Hayat itaat edenlerin değil direnenlerindir.”

yukarı çık
0
Paylaşım