Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

AESOB’dan Esnafa Uyarı: Bu Kolaylıklardan Yararlanın

AESOB’dan Esnafa Uyarı: Bu Kolaylıklardan Yararlanın

AESOB Başkanı Dere, TBMM’de kabul edilen torba kanunun zor bir yılın ardından esnafı rahatlatacağını belirterek, esnafa kolaylıklardan yararlanma çağrısı yaptı.

Kamuoyunda torba kanun tasarısı olarak bilinen "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, kanunun zor bir yılın ardından esnafı rahatlatacağını belirterek, esnafa kolaylıklardan yararlanma çağrısı yaptı.

Dosyalar İşe Yaradı

Göreve geldiği 7 Nisan'dan itibaren Başbakan Binali Yıldırım dâhil olmak üzere karar vericilerin kapısını çalarak Antalya esnafının taleplerini anlattıklarını ifade eden Dere, "Antalya esnafının yaşadığı sorunları anlatan ve çözüm önerileri sunan dosyayı bakanlara takdim ettik. Gayretimiz meyvesini verdi. Bakanlara sunduğumuz dosyalardan birçok talep kabul gördü. Birçok talebimiz bu torba yasa ile çıktı" dedi.

Oda Aidatlarına Af

Yasanın çıktığını, şimdi esnafın bu haklardan yararlanmak için elini çabuk tutması gerektiğini ifade eden Dere, "Odalarımızın aidatlarına af geldi. 30 Haziran 2016'ya kadar olan aidat borçlarının gecikme zammı ve faizi kaldırıldı.

75 bine yakın esnafımız var. Yalnızca yüzde 30'u aidatlarını zamanında ödüyor. Geri kalanının aidat borçları var. 31 Ekim'e kadar başvuruları yapmaları gerekiyor" dedi.

3 Milyon Lira Borç

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri'ne borcu takibe düşmüş çok sayıda esnaf olduğunu hatırlatan Dere, "Antalya'da bu şekilde takipteki borç 3 milyon lirayı aşıyor.

Bu borçlara da yapılandırma hakkı geldi. Borç asıllarında indirim yok ama gecikme cezası ve faizleri silindi. Bunun için esnafın kredi kullandıkları kooperatiflere zamanında başvuru yapmaları gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

Uzatılma Kararları

Ayrıca yine talepleri arasında bulunan ticari araçlarda ÖTV'nin kaldırılması hakkının 2019'a kadar, iş güvenliği uzmanı ve iş hekimi bulundurma zorunluluğunun da 1 Temmuz 2017'ya kadar uzatıldığını söyledi.

AESOB Bşakanı Adlıhan Dere, bu süreçte kendilerine destek veren Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'e teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım