Menu
RSS

ABD Kasırgayı Bekliyor: 2 Milyon Kişi Evlerini Terk Etti

ABD Kasırgayı Bekliyor: 2 Milyon Kişi Evlerini Terk Etti

Karayipler'de büyük kayba yol açan ve 24 saat içinde ABD'nin güneybatı kıyılarını vurması beklenen Matthew Kasırgası için ülkede alarm verildi. 2 milyondan fazla kişi tahliye edildi.

Karayipler'de büyük kayba yol açan ve 24 saat içinde ABD'nin güneybatı kıyılarını vurması beklenen Matthew Kasırgası için ülkede alarm verildi. 2 milyon kişiden evlerini terk edip yüksek yerlere çıkmaları istendi.

İnsanlar Marketlere Akın Etti

Olağanüstü hâl ilân edilen Florida, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletlerine ulaşması beklenen güçlü kasırga nedeniyle insanlar süpermarketlere ve benzin istasyonlarına akın etti.

Dört eyalette yaşayan 2 milyon kişiden evlerini terk ederek yüksek yerlere çıkmaları istendi. Ülkeyi 2012 yılında vuran Sandy kasırgasından beri bu kadar çok sayıda insan yaşadığı bölgelerden tahliye edilmemişti.

ABD Başkanı Barack Obama halkına uyarıda bulunarak, "Vatandaşları uyarıyorum bu ciddi bir fırtına. Eğer yaşadığınız bölgede tahliye uyarısı yapılıyorsa buna uyun." dedi.

Karayiplerde Büyük Kayıp: 26 Ölü

Hızının saatte 205 km'ye ulaşması beklenen kasırga ilk olarak perşembe günü Haiti'yi vurdu. Ülkede büyük hasara yol açan kasırgada 23 kişi yaşamını yitirdi ve binlerce ev yıkıldı. Ülkenin başkenti Port-au-Prince'in büyük kısmının sular altında kaldığı öğrenildi.

Ülkenin dış dünyayla bağlantısı kesildiği için kasırganın bilançosu hakkında net bilgi alınamazken Birleşmiş Milletler 350 bin Haitilinin yardım beklediğini açıkladı.

Karayipleri yıkıp geçen kasırgada Dominik Cumhuriyeti'nde de dört kişinin öldüğü öğrenildi.

yukarı çık
0
Paylaşım