Menu
RSS

Döşemealtı Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Döşemealtı Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Dünya Sağlık Günü’nde düzenlenen "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Yürüyüşü’ne katıldı. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve 7-13 Nisan Sağlık haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

İlçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar birlikte yürüdü…

Döşemealtı'nda bulunan biri özel 2 Sağlık meslek Lisesi'nin öğretmen ve öğrencilerinin de yer aldığı yürüyüşe Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, Sağlık Müdürü Dr. S. Birgül Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karsavurdan, Halk Eğitim Müdürü Canat Duru, Tarım Müdürü Asım Karabulut, Nüfus Müdürü Mevlüt Şimşek ile vatandaşlar katıldı.

Her şey sağlık için…

Döşemealtı İlçe Sağlık Müdürü Birgül Yılmaz,  Sağlıklı toplumların sağlıklı bireylerle mümkün olacağını söyleyerek, "Sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için spor yapmalı ve sağlıklı beslenmeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlere spor yapmayı aşılamalı sporun ve sağlıklı beslenmenin hayatın her anlamında önemine dikkat çekmeliyiz" diye konuştu.

Sağlıklı nesiller önceliğimiz…

Belediye Başkanı Turgay Genç, "Sağlıklı nesiller yetiştirmek, insanlarımızın sağlığını koruması ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için her türlü gayreti sarfediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız olmak üzere tüm Döşemealtı için yeni ve çok amaçlı parklar, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları oluşturuyoruz.

Ayrıca her yıl okulların tatil edilmesiyle birlikte ilgili kurumlarımızla işbirliği yaparak binlerce gencimiz için yaz okulları açıyoruz. Hedefimiz daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir Döşemealtı” dedi.

5 Bin adım…

Konuşmaların ardından ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüş yapan gençlerin arasına katılan ilçe protokolü Atatürk Caddesi’nde yaklaşık 3 kilometre yürüyerek sağlık için 5 bin adım attı. Öğrenciler Belediye Başkanı Turgay Genç'e yoğun ilgi gösterirken ilçeye kazandırılan parklar için teşekkür ettiler.

yukarı çık
0
Paylaşım