Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Döşemealtı’nın Genç Vekilleri Engelliler Haftası Etkinliği Düzenledi

Döşemealtı’nın Genç Vekilleri Engelliler Haftası Etkinliği Düzenledi

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in gayretleriyle kurulan ve hemen her mahalleyi temsil eden gençlerin yer aldığı Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) Vekilleri Engelliler Haftası’na dikkat çekmek için ‘farkındalık’ etkinliği düzenledi.

Döşemealtı'nın genç vekilleri, engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorluklara dikkat çekebilmek adına ilçede yaşayan engelli vatandaşlarında katılımıyla önce yürüyüş yaptı, ardından da ilçe merkezinde bulunan parkta oluşturdukları alanda farkındalık etkinliği düzenlediler.

Farkındalık yarattılar…

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin vekilleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve her insanın birer engelli adayı olduğunu anlatmak adına düzenlediği etkinliği Döşemealtı sakinleri de büyük destek verdi.

Asıl engelin bilinçsiz insanlardan kaynaklandığına dikkat çeken genç vekiller günler öncesinden döviz ve pankart hazırladı. Vekiller yine önceden tekerlekli sandalye görme engellileri anlayabilmek için göz bandı ve işitme engelliler için kulaklık takarak yürüyüş yaptı.

Genç vekillere vatandaşlarda destek verdi…

Döşemealtı Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Atatürk Caddesi üzerinde devam ederken yürüyüşe vatandaşların yanı sıra engelli bireylerde katıldı. Yürüyüş sırasında ilk engel yol kenarına park eden otomobiller oldu. Tekerlekli sandalye ile yol kenarından gitmek isteyen gençler park eden araçlar nedeniyle zor anlar yaşadı.

Daha sonra ilçe merkezinde bulunan parkta etkinlik alanı kuruldu. Etkinlik alanında önce önüne engeller konulan DÖGEM üyeleri tekerlekli sandalye ile geçmeyi denedi. Ardından da yine gözlerini bağlayan vekiller yine canlı engeller arasından geçerek sosyal hayatta adeta ayakta kalmaya çalıştı. Vatandaşların da büyük destek verdiği etkinlik hep birlikte çekilen fotoğraf ile sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım