Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Döşemealtı’nın Değerleri EMITT’e Damgasını Vurdu

  • Yazan 
Döşemealtı’nın Değerleri EMITT’e Damgasını Vurdu

Bu yıl 20. kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), yerini alan Döşemealtı Belediyesinin standı, siyasetçiler, iş dünyası ve sektör temsilcileri ile ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

Bazı ziyaretçiler Döşemealtı halısının nakış ilmek ilmek işlendiği tezgahın başına geçti, bazıları da rengi ve görünüşüyle dikkat çeken narları inceleyip fotoğraf çektirdi. Ziyaretçilere nar suyu da ikram edildi.

70’e yakın ülkeden 4 bin 500 katılımcının yer aldığı ve 31 Ocak Pazar akşamına kadar açık olacak EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında gösteriliyor. Özellikle turizm sektörünü aynı platformda bir araya getirerek güçlü bir sinerji yaratan fuara katılan Döşemealtı Belediyesinin standı, ilk gün katılımcılardan hem ilgi gördü hem beğeni topladı. Vatandaşlara ilçeyi tanıtıcı broşür ve kitapçıklar dağıtıldı.

Yöresel tatları ve tarihi sayılan halı kilim dokumacılığı ile dikkat çeken standı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e nar suyu ikram edildi. Standın bir sonraki ziyaretçisi AKP Antalya milletvekili Atay Uslu oldu. Stand görevlileri ile bir süre sohbet eden Uslu, tezgâhın başına geçip halı dokudu.

Balıkesir Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve başkan yardımcısı Hüseyin Aslan ile birlikte standın ziyaretçileri arasındaydı. Kendi mesleği de halıcılık olan Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş da tezgahta halı dokudu. Ateş ve Yavaş’a Döşemealtı halısı hediye edildi.

Standda yer alan yöresel tatlardan Döşemealtı narı da büyük ilgi gördü. Bazı ziyaretçiler doğal mı yoksa başka bir malzemeden yapılmış maket nar olup olmadığını anlamaya çalıştı. Narı inceleyen ziyaretçiler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Dşemealtı Belediyesi’nin standı medya mensuplarının da dikkatini çekti ve ilçenin değerlerini haberleştirdi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç,” İlçemizin güzelliklerini anlatıyoruz. Döşemealtı’nın tarihi dokusu, yöresel lezzetleri ve halısıyla katılımcıların dikkatini çekiyor. Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te ilçemize gösterilen ilgi bizi memnun etti”dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım