Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Büyükşehir’den Yağmur Suyuna Dev Yatırım

Büyükşehir’den Yağmur Suyuna Dev Yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün ASAT Genel Müdürlüğü’nün Antalya genelinde başlattığı yağmur suyu alt yapı çalışmaları devam ediyor. ASAT, Antalya genelinde 104 milyon liralık yağmur suyu drenaj yatırımı yapıyor.

Antalya merkezindeki yağmur suyu hattının yaklaşık 80.5 kilometrelik kısmı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 2004-2009 arasındaki ilk döneminde tamamlanmıştı.

Başkan Türel’in yeniden göreve gelmesiyle birlikte yağmur suyu hattına 50 kilometre daha ekleniyor ve kent merkezindeki ana yağmur suyu kanalları 130 kilometreye çıkıyor.

25 Milyon Liraya Mal Olacak

ASAT, Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinde yağmur suyu drenaj kanalları yapıyor. Yağmur suyu tahliyesi konusunda kente rahatlama getirecek projenin yaklaşık 25 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Proje ile güzergah boyunca 6 bin 380 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj hattı imalatı yapılıyor. Çalışmada devasa kutu menfez imalatlarının yanı sıra çeşitli ebatlarda borular kullanılıyor.

Hummalı Çalışma

İnşaat işlerinin belirlenen süreden erken bitirilmesi ve Antalya halkının mağdur olmaması için yoğun çaba sarf eden ASAT ekipleri, işin yüzde 65’inden fazla kısmını tamamladı.

Çok sayıda iş makinesi ve personel tarafından inşaat çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. Projenin 2017 yılı içerisinde tamamen bitirilip faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Geleceğe Yatırım

Yağmur suyu çalışmalarının, şehir için uzun vadeli bir çözüm sağlayacağını ifade eden ASAT yetkilileri, “Projelerimize sabır ve destekleriyle yardımcı olan Antalya halkı sadece kendileri için değil, çocukları ve torunları için de hayatı kolaylaştıracak önemli yatırımlara şahit oluyor.

Yağmursuyu çalışmaları da bunun bir parçası. Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddeleri boyunca devam eden bu hat sayesinde yoğun yağış dönemlerinde hayatı olumsuz etkileyen, verimliliği düşüren birikme ve taşkın sorunları ortadan kalkmış olacak. Vatandaş rahat edecek, esnaf rahat edecek, trafik keşmekeşi yaşanmayacak” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım