Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Büyükşehir’den Cemevine Onay

Büyükşehir’den Cemevine Onay

Antalya Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, Altınova Orta Mahalle'de 3 bin 500 metrekarelik alana cemevi yapımı onaylandı. Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü hizmet binasındaki meclis salonunda yapıldı.

Meclis başkanvekili Ahmet Büyükakça'nın başkanlığında yapılan Mayıs ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumunda, Alevileri sevindirecek karar çıktı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Altınova Orta Mahalle'de daha önce Kepez Belediyesi tarafından imar düzenlemesi tamamlanan 3 bin 500 metrekare alan üzerinde cemevi yapımı, meclisteki tüm partilerin oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Menderes Türel'in seçim öncesinde "Antalya'ya cemevi kazandıracağım" yönündeki sözünün gerçeğe dönüştüğünü belirten Ak Partili Ercan Merthatun, Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak 3 bin 500 metrekare alanda yapılacak cemevinin proje hazırlık aşamasına geçildiğini ve bir-iki ay içinde de bitirileceğini kaydetti.

Ardından hemen inşaata başlanacağını anlatan Merthatun, bir yıl içinde de cemevinin hizmete açılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi'nin iki ayrı cemevi projesi daha olduğunu aktaran Merthatun, merkezde bir cemevi için yer arayışının sürdüğünü, Elmalı İlçesi Tekkeköyü'nde de planlamanın bittiği ve proje aşamasına geçildiğini duyurdu.

Tekkedeki cemevinin inşaatına da önümüzdeki günlerde başlanacağını belirten Merthatun, cemevleri tamamlandıktan sonra da Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ne teslim edeceklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım