Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Başkan Menderes Türel 15 Temmuz'u Anlattı

Başkan Menderes Türel 15 Temmuz'u Anlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Siyaset Akademisi'nde konuştu, 15 Temmuz'u değerlendirdi. Başkan Türel, “15 Temmuz'da görev almaya çalışan hain çete, bu milletin tapusunu başkalarına vermeye çalıştı" dedi.

Menderes Türel, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi'nin son dersine katıldı. Belediye başkanlığı seçimlerini kaybettiğinde dahi durmadığını belirten Türel, Trabzon'dan Diyarbakır'a, Erzurum'dan Edirne'ye, Anadolu'da siyaset akademisi için neredeyse gitmediği yer kalmadığını anlattı.

15 TEMMUZ MİLAT KABUL EDİLMELİ

Türel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasetin farklı bir boyut kazandığını anlattı. 15 Temmuz'un bir başlangıç olduğunu vurgulayan Türel, “Siyaseti tanımlıyorken adeta milat kabul edeceğimiz 15 Temmuz öncesi ve sonrası siyaset tanımını ele almamız ve bunu ifade etmemiz lazım. Çünkü 15 Temmuz'da bu millet siyasetin kitabını, defterini çok farklı bir şekilde yazdı. 15 Temmuz'da dünya; teşkilat, siyaset, milli irade nedir öğrendi.

Dünya, liderlik nedir onu da daha iyi idrak etti. Güçlü lider nelere kadirdir, dünya onu keşfetti. O yüzden biz artık siyaset kavramını tanımlıyorken bütün eski defterleri bir tarafa koyarak, 15 Temmuz sonrasına göre bir siyaset tanımını burada ifade etmemiz lazım. Şehitlerimizle gazilerimizle sizlerle milletimizle biz 15 Temmuz'da siyaset defterini yeniden yazdık" dedi.

TOPLUM MÜHENDİSLERİ MİLLETTEN GÜÇLÜ ŞAMAR YEDİ

Darbelerle Türkiye'ye ağır bedeller ödetildiğini ve milletin toplum mühendisleri tarafından yönetilmeye çalışıldığını da belirten Başkan Türel, milletin toplum mühendislerine gereken dersi verdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Toplum mühendisleri ne zaman kolları sıvasa, demokrasiye ne zaman yön vermeye kalksalar milletten çok büyük bir şekilde şamar yediler. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti özgürlüklerine, demokrasisine bağlı bir şekilde emin adımlarla yoluna devam ediyorsa bu, bu milletin eseridir.

Artık seçimler Türkiye'nin üzerine kurulmaya çalışılan tuzaklarla tezgahlarla manipüle edilemez. Darbelerle demokrasi yapmak isteyenler 15 Temmuz'da bu milletten ve başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere arkadaşlarından en güzel dersi almışlardır. İşimiz zor ama milletin dirayeti, sağduyusu en büyük güvencemiz."

HAİN ÇETE ÜLKENİN TAPUSUNU BAŞKASINA VERECEKTİ

15 Temmuz planı tutmayınca yeni bir oyun düzenlendiğini belirten Türel, ekonomik tezgahlarla Türkiye'yi batırmanın derdinde olduklarını söyledi. 15 Temmuz'da işgal güçlerinin sınırda beklediğini de belirten Türel, “Türkiye'de iktidar şu, bu olmuş önemli değildi.

İşgal güçleri sınırda bekliyordu. Dolayısıyla 15 Temmuz'daki görev almaya çalışan hain çete, bu milletin tapusunu başkalarına vermeye çalıştı. Ama bu milleti, Recep Tayyip Erdoğan'ı, Ak Parti'nin güçlü duruşunu hesap edemediler" diye konuştu.

Türel, konuşmasının ardından salondakilere projelerinin özetinin yer aldığı kısa film sundu.

yukarı çık
0
Paylaşım