Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Alanya’daki Dev Yatırımın Temeli Atıldı

Alanya’daki Dev Yatırımın Temeli Atıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nin temeli törenle atıldı. Projenin ALTSO ve hal esnafı ile yapılan görüşmeler sonrasında hazırlandığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tüm ihtiyaçları karışlayacak bir hal planı yaptıklarını belirterek, “Halden anlarız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Alanya, Payallar, Konaklı, Türkler ve Demirtaş hallerini tek çatı altında birleştirecek yeni hal projesinin temeli törenle atıldı.

Törene Başkan Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçe belediye başkanları, büyükşehir bürokratları, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da törene video mesajla katıldı.

Törende konuşan Başkan Menderes Türel, Alanya Ticaret Sanayi Odası, tüccar ve hal komisyoncularıyla ile bir işbirliğine gidildiğini belirterek, “Odamızın hazırlamış olduğu projeyi kabul ettik ve Alanya için önemli bir projeyi programımıza aldık" dedi.

Halin 2 ayrı kapısından 3 TIR'ın aynı zamanda hem giriş hem çıkış yapacağını aktaran Türel, "Ve böylelikle arkadaşlarımızın gerek sundurma gerekse ardiyelerin artışı ile ilgili taleplerini karşılamış olduk.

Bunun dışında tabi esnafımız hal içinde dükkanları karşılıklı görmek istiyor. Bu orta alandaki açık alan daha da büyük olsun istiyoruz. Mevcut halin toplam açık alanı 20 dönüm. Şimdi projede, meydanlık dediğim alanı, 60 dönüm olarak üç misli büyüklükte projelendirdik" diye konuştu.

'Halden Anlarız'

Başkan Türel, “Ben senelerdir 'Halden anlarım'. Senelerce bu işlerle meşgul olduk, halcilik de yaptık. Halden de anlarız. 4 halimizin toplam metrekaresi 140 dönüm civarında, yani 140 bin metrekare. Sadece bu alanda 149 dönümlük bir hale kavuşuyoruz.

Biz ihaleyi gerçekleştirdikten sonra da bize gelen talepleri en iyi şekilde cevaplandırdık ve bunun da gereğini yerine getirdik. Tabii hepimiz insanız, alıştıklarımızdan vazgeçmek kolay olmuyor.

Alışıldık bir düzeni değiştirmek zaman zaman bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Biz Alanya'mız için en iyisini yapma gayretini ortaya koyuyoruz. Hiçbir zaman da bir zorlayıcı veya baskıcı yönetim anlayışı bizim defterimizde yazmıyor yazmaz da" diye konuştu.

Alanya için en iyisini yaptıklarına inandığını aktaran Başkan Türel, "O yüzden hal esnafımıza da söyledim. Buraya gelmek istemeyene zorla güzellik olmaz, kalmak isteyen kalır. Biz gelenlerle bu projeye devam edeceğiz dedik. Bugün de burada temelini büyük bir memnuniyetle atıyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım