Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Yörükleri Denizle Buluşturacak Proje

  • Yazan 
Yörükleri Denizle Buluşturacak Proje

Kumluca’ya bağlı Beykonak Mahallesi sahilinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak “Eko kumul park” sahil projesi, bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kumluca Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya,

Büyükşehir Belediyesi’nden proje danışmanı Ulvi Erhan Erol ve çalışma ekibi, belediye başkan yardımcıları ile Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli katıldı.

Akmaz deresinden itibaren Beykonak Mahallesi sahiline yapılması planlanan sahil projesinin benzersiz ve tek olacağını ifade eden proje danışmanı Ulvi Erhan Erol, proje detayında Kumluca’nın tarihi, kültürel ve yaşamsal temalarının yer alacağını kesinlikle doğal ortamın bozulmadan gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacaklarını söyledi.

Projede bol miktarda yeşil alan, ve doğal ortamı tamamlayıcı figürler bulunacağını kaydeden Erol, “Amacımız Kumluca’nın geçmiş tarihinde burası nasıl ise gelecek nesillere bunu yansıtmak ve aktarmak istiyoruz.

Bu konuda planladığımız çalışmada projenin kesinlikle dünyanın hiçbir yerinde taklidi yoktur. Bu proje sadece Kumluca’ya özgü, buranın yaşam kültürüne, tarihine uygun olarak hazırlanacak. Biz projeyi hazırlarken, dikkat ettiğimiz şeylerden bir tanesi de buranın bir yörük kültürü olduğudur. Bu amaçla projenin detayında bu kültürü yansıtan, buraya has figürleri detaylandırmak istedik” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, proje hakkındaki ilk izlenimlerinin çok güzel olduğunu, özellikle de ilçenin tarihi, kültürel ve yaşamsal figürlerin projede yer alacak olmasının ve tüm bunların sadece bu projeye özgü planlanmasının projenin çok farklı olacağını ortaya koyduğunu söyledi.

Yöre halkının deniz kıyısı olmasına karşı, geçmiş yaşam kültürüne bağlı olarak denizle fazla barışık olmadığını ifade eden Çetinkaya, “Bu proje sayesinde yörükler denizle buluşacak. Kültürümüzü, tarihimizi geçmiş yaşamımızı yansıtan, bizi özümüzden koparmayan bir proje olmuş. Projenin detaylarını incelediğimizde gerçekten büyük heyecan duyduk.

Proje içerisinde piknik alanları, botanik bahçeleri, sebze bahçeleri, etkinlik alanları, düğün salonu, otopark, büfeler ve bolca yeşil alanlar var. Tamamıyla doğal ortamlar korunarak oluşturulan bu proje hayata geçtiğinde, ilçemiz gerçekten marka bir şehir olduğunu bir kez daha gösterecektir.

Ben bu projenin hazırlanmasına ve uygulanmasında emeği bulunan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve tüm ekip arkadaşlarına, ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.    

yukarı çık
0
Paylaşım