Menu
RSS

Uyuşturucu Sanığına 12 Yıl 6 Ay Hapis

Uyuşturucu Sanığına 12 Yıl 6 Ay Hapis

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Veysi K., 3 bin TL adli para cezası ve 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Adana ve Mersin'den temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Alanya merkez ve turistik bölgelerde satmaya çalışan şüpheliler olduğunu belirledi.

Şüphelilerin Güllerpınarı Mahallesi'nde oturduğu eve ve kullandıkları otomobile geçen şubat ayında operasyon düzenleyen polis, 33 yaşındaki Nadir B. ile Veysi K.'yı gözaltına aldı.

Evde ve otomobilde yapılan aramada paket içinde zulalanmış halde toplam 110 gram kokain, hassas terazi, 12 gram esrar ve 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ve kurşun ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aylardır Suçsuz Yere Tutukluyum

Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Veysi K. hakim karşısına çıktı.

Mahkemedeki savunmasında kaçarken yakalanmadığını ve bugüne kadar uyuşturucu madde ticareti yapmadığını öne süren Veysi K., "Mağdurum. Aylardır suçsuz yere tutukluyum. Ailem benimle birlikte mağdurdur. Bu nedenle tahliyemi ve beratımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan Veysi K.'ya 12 yıl 6 ay hapis ve 3 bin TL adli para cezası verdi. Veysi K. duruşmanın ardından tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Diğer sanık Nadir B.'nin yargılamasının ise sürdüğü belirtildi.

yukarı çık
0
Paylaşım