Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kaş’ta 420 Çocuk Erkekliğe Adım Attı

Kaş’ta 420 Çocuk Erkekliğe Adım Attı

Antalya’nın Kaş İlçesi’nde kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen şölende 420 çocuk sünnet ettirildi. Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına yönelik sünnet şöleni düzenlendi.

Gömbe Yaylası’nda Kaş Belediyesi tarafından yeni hizmete açılan piknik alanında düzenlenen sünnet şölenine Kaymakam Bilgihan Bayar, İlçe Jandarma Komutan vekili ve Karakol Komutanı Orhan Karakoyunlu, Belediye Başkanı Halil Kocaer, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Şölen kapsamında sünnet ettirilen 420 çocuğun giderlerinin büyük bölümü Kaş Belediyesi, bir bölümü de kaymakamlık tarafından karşılandı. Çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği şölende mevlit okundu.

Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Kaş’ın tüm mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını muhtarlar aracılığıyla tespit ettik. Önce çocuklarımızın sünnetini yaptırdık.

Belediye olarak, çocuklarımızın sünnet sorununu çözdük. Sünnet geleneğini, bugün Gömbe Yaylası’nda gerçekleştirdik. Bugün özgür biçimde bu şöleni yapıyorsak, bunları bu ülkenin birliği, dirliği, bağımsızlığı için can veren, en son 15 Temmuz darbe girişimine, demokrasinin yaşaması için göğsünü siper eden şehitlerimize, gazilerimize borçluyuz" dedi.

Kaymakam Bilgihan Bayar da "Sünnet ilk kez Osmanlı’da seremoni haline gelen, geleneksel, vacip olan bir ibadettir. Bu ibadette kirvelik çok önemlidir.

Belediyemiz bu sünnet şöleninde çocuklarımıza kirvelik yapmış, çocuklarımızın yanında yer alarak acılarını dindirmiştir. 420 çocuğumuzu bir arada sünnet ettirerek, büyük bir israfın da önüne geçtik" diye konuştu. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım