Menu
RSS

Kaş Belediye Meclisi Gömbe Yaylası'nda Toplandı

Kaş Belediye Meclisi Gömbe Yaylası'nda Toplandı

Kaş Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Halil Kocaer başkanlığında Gömbe Yaylası'nda yapıldı. Kaş Belediyesi Gömbe Hizmet Birimi binasındaki eylül ayı meclis toplantısına 25 meclis üyesinden 22'si katıldı.

Gündem maddeleri görüşülmeden önce konuşan Belediye Başkanı Halil Kocaer, terör saldırılarını kınadı. Başkan Kocaer, ilk kez meclis toplantısını Kaş merkez dışında Gömbe Yaylası'nda yaptıklarını söyledi.

Belediye olarak enerjilerinin büyük kısmını Gömbe Yaylası'na verdiklerini kaydeden Başkan Kocaer, "Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gömbe Yaylası'nın kanalizasyon, su şebekesi sorunu çözüldü. Elektrik hatları yer altına alındı. Gömbe merkez ve çevresindeki mahallerin yol sorunu büyük oranda çözüldü" dedi.

CHP Grup Başkanı Halli Arıkan ve MHP Grup Başkanı Hasan Baysal da Gömbe Yaylası'nda yaz aylarında yaşanan park sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini, Yeşil Göl ve Uçarsu'nun tuvalet ve engelli ulaşımı sorununun çözümü, cuma pazarından sonra Gömbe'de mutlaka temizlik yapılması konularına dikkati çekti.

İki grup başkanı 15 Temmuz sonrasında Türkiye'de birçok konuda uzlaşma sağlandığının, ancak Kaş Belediyesi'nde bu uzlaşmanın sağlanamadığını iddia etti. CHP'li Arıkan, darbe girişimine tepki olarak yaptıkları yürüyüşün duyurusunun belediye hoparlöründen yapılmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Halil Kocaer, Uçarsu ve Yeşil Göl'ün, Kaş ile ve bölgenin su kaynakları olduğunu söyledi. Bu nedenle bölgeye araç geçişine izin vermeyeceklerini anlatan Başkan Kocaer, "Tuvalet sorunu uygun bir yerde çözeceğiz.

2017 yılında Gömbe Yaylası'nın park sorununu çözeceğiz. Yeni ve kapalı bir panayır alanı yapacağız. Kış gelmeden sera bölgelerindeki kanalları temizleyeceğiz" dedi. Başkan Kocaer, CHP'nin duyurusunu yapmayan görevli hakkında işlem yapılacağını söyledi.

Meclis toplantısı, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi. Toplantıdan sonra, Belediye Başkanı Halil Kocaer, yeni açılan belediye piknik yerinde meclis üyelerine yemek verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım