Menu
RSS

İbradı Dergisi 3.Sayısı İle Okuyucularıyla Buluştu

İbradı Dergisi 3.Sayısı İle Okuyucularıyla Buluştu

Tarihi çok eski medeniyetlere kadar uzanan İbradı’nın Ormana Mahalle mezarlığında bulunan Osmanlıca Mezar Taşlarının fotoğrafları ile Türkçe çevirileri yer aldığı Ormana Mezar Taşları özel sayısı ile yayın hayatına başlayan Tarih, Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi ‘İBRADI’ üçüncü sayısı ile yayın hayatına devam ediyor.

İbradı Belediyesi tarafından yayınlanan derginin bu sayısında Öğr. Gör. Dr. İlker Çinbilgel’in hazırladığı ve Expo 2016’nın da simgesi olan “Şakayık (Ayı Gülü)” ve Torosların İncisi “Kardelen”, torunu F. Gülsima Ağıldere Baykal’ın gözünden “Çanakkale Gazisi İbradılı İbrahim Hayrettin Ağıldere”, Yard. Doç. Dr. Mesut Sert tarafından hazırlanan “İbradı ve Ormana’dan Vergi Hikâyeleri”, yer alıyor.

Ayrıca dergide Serkan Gedik’in yazdığı “XX. Yüzyılda İbradı’da Yol Kesenler: Musa ve Talip”, Sami Demircioğlu’nun hazırladığı “Doğu Antalya Alternatif Turizm Gelişim Planı”, Himmet Cansız’ın yazdığı “Torosların Çığlığı” ve Haydar Akdemir’in hazırladığı “Ünlü Bestekâr Sedat Öztoprak’ın Hayatı” isimli çalışmalar da okuyucu ile buluştu.

İbradı’nın Osmanlıya Kadı ve Ulema yetiştirecek kadar köklü bir tarihe sahip olduğuna dikkat çeken İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri açısından İbradı’nın önemli bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayarak  ‘Bugün İbradı’nın barındırdığı farklı güzellikler, ilçemizi her göreni etkilemektedir.

Bu etkilenme de merak duygusunu artırmakta ve insanları araştırmaya yönlendirmektedir. Her geçtiğimiz gün, İbradı’yla ilgili farklı konuları araştıranların sayısı da artmaktadır.

İbradılılar da kendi kültürünü ve tarihini merak etmekte ve öğrenmek istemektedir. Biz de bu noktada herkese katkı sağlayacağını düşündüğümüz dergimizi, her sayısında farklı konuları işleyerek okuyucularla buluşturuyoruz. İlçemizin değerlerine sahip çıkarak gelecek nesillere taşınmasını sağlıyoruz’ dedi.

İbradı Belediyesinin kültür hizmeti olarak yayın hayatına devam eden  ‘İBRADI’ Dergisi okuyucularıyla ücretsiz olarak buluşurken düzenli periyotlarla yayınlan dergide Tarih, Kültür, Sanat ve Edebiyat adına her yayında farklı bir konu ele alınarak derinlemesine işleniyor.

Ücretsiz olarak dağıtılan ‘İBRADI’ dergisinden edinmek isteyenler dergiyi İbradı Belediyesi’nden şahsen yâda posta yolu ile edinebilecekler.

yukarı çık
0
Paylaşım