Menu
RSS

Gömbe Yaylası’na Yeni Piknik Alanı

Gömbe Yaylası’na Yeni Piknik Alanı

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde Türkiye'nin en güzel yaylalarından Gömbe'ye, Kaş Belediyesi tarafından piknik ve mesire alanı yapıldı. Deniz seviyesinden 1300 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası 17 bin 900 metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Bölge halkının yanı sıra çevre ilçelerden gelenleri de ağırlayan yaylaya Kaş Belediyesi tarafından piknik alanı yapıldı. Sedir, çam ve ardıç ağaçlarının bulunduğu alana 300 adet kiraz, şeftali, elma, armut ve ıhlamur fidanı dikildi.

6 ahşap köşk, 20 piknik masası, 17 şömine yapılırken, mutfak binası ve tuvalet de konulan alanda 180 metrekarelik kapalı restoran inşa edildi.

Mutfak içinde Gömbe kebabı pişirmek için odun fırını oluşturuldu. Büyük bölümü çimlendirilen alana voleybol sahası, çocuk oyun grupları ve spor aletleri yerleştirildi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, "Gömbe Yaylası'nı ve Elmalı Ovası'nı kuşbakışı gören muhteşem bir piknik yeri oluşturduk. Vatandaşımız her türlü hizmeti alabilecek.

Giriş ücreti veya işgaliye ücreti almayacağız. Sadece verilen hizmet karşılığı ücret alacağız. Sahilin sıcağından bunalan vatandaşlarımızın nefes alacağı, serinleyeceği bir alan oluşturduk" dedi. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım