Menu
RSS

Finike’de Muhtarlardan İstişare Toplantısı

Finike’de Muhtarlardan İstişare Toplantısı

Antalya’nın Finike İlçesi'nde muhtarlar, Kaymakam Mesut Yakuta başkanlığında istişare toplantısı yapıldı. Finike Ziraat Odası salonunda yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

İlçedeki kamu hizmetlerinin yürütülmesi ve devam eden yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan Kaymakam Yakuta, yeni yayınlanan genelge ve kanunlar hakkında da bilgi verdi.

Kamu hizmetlerinin en iyi şekilde sunulmasını hedeflediklerini söyleyen Kaymakam Yakuta, üzerlerine düşen görevi eksiksiz şekilde sunmakla görevli olduklarını vurguladı.

Son zamanlarda kamu yönetim sisteminde vatandaş odaklı çalışıldığını, memurları değil, vatandaşı memnun etme anlayışında hizmet verildiğini vurgulayan Kaymakam Yakuta, memuriyet anlayışının yavaş yavaş değiştiğini kaydetti.

Kamu hizmetleri ürettiklerini anlatan Kaymakam Yakuta, "Ana kalemlerimiz nedir? Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak, eğitimde ve sağlıkta kaliteyi yükseltmek, gazilere ve şehit ailelerine, yardıma muhtaç vatandaşlara, korunmaya muhtaç çocuklara, engellilere, kaliteli hizmet sunmak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak, daha müreffeh bir ortamı sağlamaya yönelik çalışıyoruz.

Memurlarımız bu görevleri yerine getirirken, hem vatandaşlara hem de kendi mesai arkadaşlarına karşı adalet ve tarafsızlık duygusuyla sevgi, saygı, hoşgörü içerisinde hareket etmesi gerekiyor" diye konuştu.

2016 yılı şubat ayında yayınlanan teröre yönelik genelgeden de bahseden Kaymakam Yakuta, şöyle dedi:

"Kamu çalışanları arasında terör örgütleri veya legal görünüm altındaki illegal yapılarla ilişki kuran, eylem veya işbirliği yaparak onların emir ve talimatlarına uyan, örgüt ve bu yapılara yardım eden, kamu imkân ve kaynaklarını bu yapıları desteklemeye yönelik kullanan veya kullandıran, bu örgütlerin propagandasını yapan kamu çalışanları hakkında, amirler soruşturmak gerekirse disiplin işlemleri yapmak zorundalar.

Devletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü tedbiri almak zorundayız. Şu ana kadar bu anlamda bir sıkıntı olmadı bundan sonra da olmayacağına inanıyorum."

Kaymakam Yakuta'nın konuşmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Ali Gültekin, hibe destekli projeler hakkında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gonca Çetiner de kurum faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım