Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Finike Belediyesi'nin Aylık Meclis Toplantısı Yapıldı

Finike Belediyesi'nin Aylık Meclis Toplantısı Yapıldı

Finike Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu başkanlığında yapıldı. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, 14 meclis üyesinden 11'i katıldı. Önergelerle birlikte 16 gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda, imar tadilatlarına ilişkin konular komisyona havale edildi.

İlçe merkezi, Sahilkent, Hasyurt, Turunçova ve Yeşilyurt mahallelerini kapsayan alanda revizyon imar planı yapılması karara bağlandı.

İlçenin tamamında revizyona ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Kaan Osman Sarıoğlu, konuya ilişkin yapılacak projelendirme çalışmasının tamamlandıktan sonra tekrar meclis gündemine geleceğini ve ayrıntılı değerlendirme yapılacağını kaydetti.

Gündemin 10 maddesi olarak başkan yardımcısı belediye meclis üyesi Ak Partili Cengiz Tuna'nın maaşı görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edilen konu ikinci oturumda yeniden ele alındı.

Komisyon, Fen İşleri, Temizlik, Park Bahçeler, İmar ve Muhasebe birimlerinden sorumlu olacak Cengiz Tuna'nın maaşının brüt 5 bin 110 TL olması karara bağlandı.

Mecliste okulların bakım ve onarım ihtiyaçları için ayrılacak bütçe de görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu, okullardan talep edilen bakım onarım ihtiyaçlarına yönelik toplamda 68 bin TL bütçe ayrılmasını kabul etti.

Oturumda ilçenin farklı alanlarına uygulanacak projeler için 10 milyon TL borçlanma yetkisi istendi. Atatürk Caddesi, merkez park ve meydan, kent ormanı ile ilçe merkezi çıkışında yer alan taşocağı mevkiine yapılacak projeler hakkında görsel sunum yapıldı.

Sunumun ardından Başkan Sarıoğlu, projeler hakkında bilgi aktardı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onayladığı borçlanma yetkisi oy birliğiyle kabul edildi.

Setur Marina ile beraber yat limanına da bir proje geliştirdiklerini açıklayan Başkan Sarıoğlu, Sarıoğlu, "Yat limanı esnafının şu anki halinden memnun olmadığını görüyoruz. Yat limanı esnafını taşocağını taşıma düşüncemiz var.

Buradaki projede 16 adet dükkan, tüm bankaların ATM'leri, otopark ve tur otobüslerinin yanaşacağı alanlar yapacağız. Bu projeyi hayata geçirmeden buradaki esnafın da görüşlerini alacağız. Daha sonra esnafın da isteklerini göz önünde bulundurarak projeyi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Oturumda, belediyeye ait arsanın katlı otopark yapılması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesine de karar verildi. Toplantıda, fuar alanının adı '15 Temmuz Demokrasi Meydanı' olarak değiştirilmesi de karara bağlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım