Menu
RSS

Demre’de Tasavvuf Konseri

Demre’de Tasavvuf Konseri

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu, Demre İlçesi'nde tasavvuf müziği konseri verdi. Demre Belediyesi Yeni Park Alanı'nda düzenlenen konserde, İsmail Baha Sürelsan Korservatuvarı Türk Sanat Müziği Korusu'ndan 33 saz ve ses sanatçısı sahneye çıktı.

Koroyu, şef Aydemir Tuncer yönetti. Bir saat sahnede kalan koro, ilahiler, kasideler ve selevatlar seslendirdi. Okunan ilahi, kaside ve selevatları şehitlere armağan etti.

Konseri, aralarında Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, belediye meclisi üyeleri ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu, yaklaşık 700 kişi izledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü Başkanı Yekta Başeğmez, "Grup olarak, Ramazan ayı boyunca Antalya'nın 19 ilçesinde tasavvuf müziği konserleri vereceğiz.

Demre konseri, bu dizinin ikinci konseri oldu. Bu konserimizi, İstanbul ve Mardin'de kahpece saldırılarda yaşamını kaybedenler başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin ruhuna yâd ediyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım