Menu
RSS

Demre'de Eğitim- Öğretim Masaya Yatırıldı

Demre'de Eğitim- Öğretim Masaya Yatırıldı

Antalya’nın Demre İlçesi'nde eğitim- öğretimin tüm yönleriyle masaya yatırıldığı geniş kapsamlı toplantı düzenlendi.

Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'nda Kaymakam Murat Uz başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, okul aile birliği başkanları, servis sürücüleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Murat Uz, toplantıda konuşulanların kesintisiz yerine getirilmesi gerektiğini belirtirken, bu konuların takipçisi olacağını aktardı.

Yeni eğitim öğretim yılında jandarma ve polisin okul önlerinde ve çevresinde gerekli tedbirleri aldığını kaydeden Kaymakam Uz, okul müdürlerinin gördükleri sıkıntıları derhal kendisine bildirmesi gerektiğine işaret etti.

Özellikle sigara, alkol ve uyuşturucuya karşı her türlü önlemin alınacağını vurgulayan Kaymakam Uz, "Bu konuda öğretmen ve okul müdürleri şüphelendikleri, gördükleri her türlü vakayı anında bildirecek.

18 yaşından küçüklere sigara ve alkol satan işyerleri en ağır biçimde cezalandırılacak. İnternet kafeler denetlenecek. Kurallara uymayanlar kapatma dahil her türlü cezai işleme tabi tutulacak.

Okul kantinleri denetlenecek. Özellikle temizlik konusunda ve yasak yiyecekleri satma konusunda her türlü titizliği gösterecekler. Zaman zaman bizzat ben denetleyeceğim. Çünkü buralarda çocukların sağlığı yatıyor" dedi.

Öğrencilerin okula motosikletle gelip gitmemesi gerektiğini belirten Kaymakam Uz, bu yıl 4 bin öğrencinin taşımalı eğitimden yararlanacağını kaydetti. Yine bu yıl 1400 öğrenciye yemek verileceğini, ihtiyacı olan, muhtaç durumdaki her öğrencinin sorununun çözüleceğini aktaran Kaymakam Uz, ilçeye gelen mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitim sistemine alınması gerektiğine işaret etti.

Engelli öğrencilerin sorunların çözümü, sorunlu öğrencilerin sınıfta ön sıraya alınması, yılda bir kez kütüphanede ders yapılması, çocukların okumaya teşvik edilmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Kaymakam Uz, öğrencilere Likya Uygarlıkları Müzesi'nin gezdirilmesini istedi. Kaymakam Uz, Suriyeli aileleri de belirleyip çocukların eğitimi için gereken çalışmanın yapılması gerektiğini belirtti.

Toplantının ardından yeni eğitim- öğretim yılı pastası kesildi.

yukarı çık
0
Paylaşım