Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Burdur’da Yeni Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı

  • Yazan 
Burdur’da Yeni Mali Destek Bilgilendirme Toplantısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta, Antalya ve Burdur’daki projelere verilecek toplam 12 milyon TL’lik bütçeli ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ve ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarında çıktığı 2016 Mali Destek Programları’nın bilgilendirme toplantısı Burdur’da yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu’ndaki (Merkez Yerleşke) toplantıya Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Milletvekili Reşat Petek, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Durmaz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile kaymakamlar, Burdur’daki kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör, yerel yönetim ve STK temsilcileri katıldı.

Isparta, Antalya ve Burdur’un sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini sürdüren BAKA, toplam 12 milyon TL bütçesi bulunan 2016 Yılı Mali Destek Programları’nı ilgili konulardaki projelere açtı. Yeni mali destek programı hakkında ilk bilgilendirme toplantısı Burdur’da gerçekleştirildi.

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, açılış konuşmasında BAKA’nın 2010 yılından bugüne kadar 5 mali destek programıyla yaklaşık 66.4 milyon TL mali destek verdiğini, proje sahiplerinin katkılarıyla 128.4 milyon TL’yi geçen yatırımın gerçekleşmesinin sağlandığını hatırlattı. BAKA’nın geçen yıl 2015 Mali Destek Programı çerçevesinde yaklaşık 15.3 milyon TL’yi 40 projeye aktardığını belirten Özen, sözlerine şöyle devam etti:

‘BU YIL BURDUR’DAN DAHA ÇOK PROJE BEKLİYORUZ’

“Eş finansmanla birlikte 28.4 milyon TL’lik ekonomik değer oluşturduk. Dolayısıyla bölgeye aktardığımız mali destekler bölge planımızdaki hedeflere ulaşmada en çok kullandığımız argümanlardan bir tanesi. Burdur 3 il içinde mali destek programları açısından 3. sırada yeralmaktadır. Genellikle dağılım yüzde 50 civarında Antalya, yüzde 30 civarında Isparta ve yüzde 20 civarında Burdur’da gerçekleşmektedir.

Bu elimizde olan bir durumda değil katılımcıların hibe programları başvurucuların elinde olan bir durum. Bu figürü Burdur lehine çevirmek sizlerin elinde. Bu yıl Burdur’dan daha çok proje bekliyoruz. Şimdiden herkese başarılar diliyorum, proje destek ekibimiz sizlerin yanında olacaktır, bizden istediğiniz zaman teknik destek bulabileceksiniz. Mali destek programımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Kalkınma ajanslarının yerelden kalkınma modelini benimsediğini ve yerel dinamiklerin harekete geçirilmesiyle iktisadi gelişmenin, kalkınmanın başarılı şekilde sürdürülmesinin önemini vurgulayan MAKÜ Rektörü Prof.Dr Ahmet Korkmaz da, “Nüfus ya da ekonomik büyüklük ile ters orantılı bir özel, pozitif ayrımcılığın yapılması gerekiyor.

Proje başvurularının azlığından söz edildi. Bundan sonra, daha da geliştirilmesi, arttırılması için biz de üniversite olarak belirli çalışmalar içerisindeyiz. İnşallah yakın zamanda hep birlikte açılışını yapacağız, daha çok sektöre ve kalkınma süreçlerine destek verecek bir merkez açılışımız var; ismi de ‘Burdur Gelişim Enstitüsü’. 16 Şubat’ta Burdur’un hizmetine girecek. 2016 Yılı Mali Destek Çağrısı, Burdurumuz’un gelişmesi için önemli desteklerin verildiği bir dönem olur” diye konuştu.

‘GİRİŞİMCİNİN MÜRACAATLARI ÖNEMLİ’

Burdur’un kalkınma hamlesinde payını yeterince alması için ortamın müsait olduğunu belirten Burdur Milletvekili Reşat Petek, şöyle devam etti:

“Bunun için yeterli malzeme var. Güzel bir yemek, güzel bir helva hazırlayıp sunmak kalıyor geriye. Hepimizin ayrı ayrı katkısının olması ve BAKA’nın desteklerinden Burdurumuz’un alacağı payı arttırmamız lazım. Girişimcinin müracaatları önemli. İletişim ağımızı daha iyi kurmamız lazım diye düşünüyorum. Tarımsal alanda markalaşma, eğitim-öğretimin teşviki yeni projeler alanında destekler olduğuna göre, konunun araştırılması, öne çıkarılması, iletişimin iyi kurulması ve netice alma çok önemli.

Hükümetimizin öncülüğünde özellikle yeni kalkınmakta olan illerimiz başta olmak üzere, bu projelerden en iyi şekilde yararlanılması, kalkınmanın tabana yayılması, bu desteklerden istifade edilmek suretiyle, kalkınmışlık düzeyimizin daha ideale yakın noktaya getirilmesi hedefimizi gerçekleştirmeliyiz. Bize düşen bir görev olursa işbirliği ve elbirliği içerisinde yardımcı olacağımızı, hükümetimiz nezdinde yapılacak girişimlerde de birlikte hareket edeceğimizi, hazır olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum.”

AZ GELİŞMİŞ İL VE İLÇELERİN GELEN PROJELERE ARTI PUAN

Kalkınma Ajanslarının bölgesel farklılıkları ortadan kaldıran ve bölgesel kalkınmanın hızlı sağlanması için kurulduğuna dikkat çeken Burdur Valisi Hasan Kürklü ise, BAKA Yönetim Kurulu’nun geçen yıl ekonomik gelişmişlik bakımından dezavantajlı ilçelerden gelen projelere artı puan verilmesi yönünde karar aldığını hatırlattı. Gelişmişlik endeksleri farklı ilçelerin projelerinin aynı kategoride olmadığına dikkat çeken Vali Kürklü, “Projelerin gelmesi önemli. Bu destek programını en ücra köşelere kadar tanıtmamız lazım.

İnşallah üniversitemizle kuracağımız Burdur Gelişim Enstitüsü, kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kuruluşlarının proje hazırlanmalarına çok ciddi katkılar verecektir. İnşallah bu toplantının, destek toplantımızın hayırlı olmasını diliyoruz. Elimizden geldiğince Burdur’un faydalanması noktasında gayretlerimizi gösteriyoruz. Bundan sonra iş size kalıyor. Güzel güzel projelerinizi yapın başvurun.”

BAKA’nın 2016 Mali Destek Programı’nın ayrıntılarıyla ilgili sunumu Program Yönetim Birimi Başkanı Bayram Altıntaş yaptı. Yeni Mali Destek Programları’nın geçmiş yıllardaki desteklerden farklı olarak ilk kez uygulanacak ‘Küçük Ölçekli İşletmeler’, ‘Sosyal Kalkınma’ ile ‘Sürdürülebilir Çevre’ alt başlıklarından oluştuğunu söyledi.

Mali Destek Programı’nın amacı, hedefi, alt başlıkları ile ilgili konularda bilgiler veren Altıntaş, Antalya, Isparta ve Burdur’da doğrudan finansman desteği sağlayacak mali destek programına projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin 8 Nisan 2016, proje dosyalarının son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 olduğunu hatırlattı. Hangi projelerin kabul göreceğini, dikkat edilmesi gereken noktalar, projelerin uygulanma yeri ve süreleri, maliyetlerin uygunluğu, destekten karşılanabilecek maliyetler gibi konularda bilgi veren Altıntaş, BAKA’nın proje hazırlama eğitimleri vereceğini ve kısa süre sonra başlayacağını sözlerine ekledi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

yukarı çık
0
Paylaşım