Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Gazipaşa CHP İlçe Başkanı Güven: Sayın Pişkin Buda mı Yalan?

Antalya Gazipaşa CHP İlçe Başkanı Güven: Sayın Pişkin Buda mı Yalan?

Saray harcamaları ve Suriyelilere bedava toprak verilmesi karşısında sus pus olan Ak Partili Pişkin’e ’Bunlarda mı yalan Yakup Hoca?’ diye soran CHP’li Güven, öğrencilere yemek verilmemesini teyit ettiği için de teşekkür etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin’in ’Yalan Makinesi’ suçlamasına sert tepki gösterdi.

Çıraklık öğrencilerine yemek verilmediğini yaptığı açıklamada kendisi de itiraf etmesine rağmen, kendilerini yalancılıkla suçlayan Ak Parti İlçe Başkanı Pişkin’in konuyu saptırmaya çalıştığını öne süren CHP İlçe Başkanı Güven,

"Yakup hoca, herhalde bizim açıklamamızı tam anlamıyla okumamış. Okumuş, fakat anlamamış da olabilir. Anlamaması normaldir. Çünkü bu ülkede matematik dersi bitti. Matematik bilmeyen insan düşünemez, yorumlayamaz.

Bu da kendi yarattıkları bir Milli Eğitim fiyaskosudur. Bize, çıraklık öğrencilerine yemek verilmediğini bildirenler Sanayi Sitesi içinde yaşayan kişilerdir. Orada ki esnaf, öğrencilere yemek verilmediğini söylüyor.

Yakup Pişkin değişiklikten bahsediyor ama AKP iktidarında mevzuat her gün değişiyor. Bir sene önce yaptıkları mevzuatı inkar ediyor ve ’Biz yapmadık’ diyorlar. Sanki iktidar da olan kendileri değilmiş gibi.

Milli Eğitim Bakanlığı yazboz tahtasına döndü Ne yaptıklarını kendileri dahi görmüyor. Biz, görevimiz gereği vatandaşların bize ilettiği şikayet konusunu gündeme taşıdık. Bunu okul idaresinden de sordurduk.

Şu an yemek verilmediğini, ödenek beklendiğini de müdür bey bizzat söylüyor zaten. Zaten yemek verilmediğini Yakup Pişkin başkanın kendisi de teyit ediyor. Ancak ne hikmetse, bizi yalancılıkla suçluyor. Bu nasıl bir mantık bir anlam veremedik" dedi.

Saray İsrafını Yalanlayamadı

Başkan Pişkin’in asıl konuya cevap vermek yerine sadece aslı astarı olmayan suçlamalarla günü kurtarmaya çalıştığını öne süren Başkan Pişkin, "Biz isterdik ki, Sayıştay raporlarında yer alan Saray’ın israfa varan harcamalarını,

İslama göre de haram olan harcamaların eleştirisine de cevap verseydi. Sayıştay raporlarını da yalanlasaydı. CHP olarak bize ’Yalan makinesi’ diyor ancak Sayıştay Raporları’nı yazan bizler değiliz.

Raporu yazan Sayıştay ve bizim açıkladığımız o raporların sadece onda biri bile değil. Kendisi de açsın Sayıştay’ın raporlarını bir bir okusun. Bizim derdimiz yalan söylemek değil, bu ülkeye birlik beraberliği ve barışı getirmek.

Bu da sosyal adaletle olur. İnsanlar sürekli eziliyor ondan sonra birlik beraberlikten bahsediliyor. Sıkıştıkları zaman birlik beraberlikten bahsediyorlar.

Kendilerine oy verilirken herkes Müslüman ancak karşı tarafa oy verilince ise herkes terörist damgası yiyor. Barzani’yi Güneydoğu Anadolu’da ve Ak Parti Kongreleri’ne gelirken kırmızı halılarla biz mi karşıladık? Paçavra bayraklarını göndere çekmelerine biz mi izin verdik?

Güven’den ’Hodri Meydan’

Daha dün Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yüzde 40 zam yapılmaya çalışıldı. Hatta duyumlara göre ’Siz yüzde 40 yapın ben yüzde 25’e çekeyim, vatandaşın gözüne girelim’ gibi söylemler var.

Yüzde 25 dahi olsa bu insanlara o vergiler fazla. Çünkü kazanmayan, cebinde para olmayan insanlardan vergi alıyorlar. Parası olanın yatı, uçağı ve gemiciği var.

Mazot onlara 1 TL. Traktörü olan çiftçiye ise mazot 5 TL. Adamın uçağı var, mazot vergisi vermiyor ama traktörü olan mazot vergisi veriyor. Yaylalardaki meralar imara açılıp yandaşlara satılmaya çalışılırken,

Gazipaşa çiftçisi fahiş fiyat nedeniyle 2B arazilerini kaybederken, Suriyelilere toprak verileceğini açıklayan Bakan’a neden ’yalan söylüyor’ denilemiyor. 2B arazileri fahiş fiyatlara satılırken insanlar bankalara esir edildi.

Çünkü birçok vatandaşımız bu arazileri satın alamadı. Bunun en canlı kanıtı Kahyalar Mahallesi’nde yaşandı. Deniz kıyısında Gazipaşa halkının neredeyse arazisi, toprağı kalmadı.

Ata toprakları satılırken gıkınız çıkmadığı gibi Suriyelilerden 3 milyon oy alacağım hesabıyla onlara bedava yer tahsis edileceği yönündeki açıklamaya cevap dahi veremiyorsun. Bunlar da mı yalan Yakup hoca?" diye sordu.

Kimin yalan söylediğini en iyi Gazipaşa halkının karar vereceğini belirterek Ak Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin’e ’Hodri Meydan’ diyen Başkan Güven, "Buyursun gelsin Gazipaşa halkının önünde bu konuları yada kendisi hangi konuyu isterse enine boyuna tartışalım.

Yanına istediği kadar da yardımcı alabilir. Ancak, ben tek başıma konuşurum. Ellerini vicdanlarına koysunlar ve şu ülkede adalet, hukuk var mı? İnsanlar kayrılıyor mu kayrılmıyor mu bir baksınlar. Eğer göremiyorlarsa ben onlara bir boy aynası hediye ederim" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım