Menu
RSS

Antalya’daki O Baraj Kurumak Üzere

Antalya’daki O Baraj Kurumak Üzere

Antalya’nın Kaş İlçesi'ndeki Çayboğazı Barajı'nda 5.5 milyon metreküp su kaldı. Sulama Birliği Başkanı Mehmet Tufan, "Bir aksilik olmazsa şu anda barajda bulunan 5.5 milyon metreküp su son sulamaya yetecek" dedi.

Kaş'a bağlı Gömbe Mahallesi'nde 2002 yılında Elmalı ve Gömbe Ovası'nı sulamak için kullanılan Çayboğazı Barajı'nda su seviyesi tarihinin en düşük seviyesine geriledi. 56 milyon metreküp kapasiteli, Elmalı'da 20, Kaş'ta 6 mahalledeki 65 bin dönüm arazinin sulandığı baraj, Çayboğazı Sulama Birliği tarafından işletiliyor.

Çayboğazı Barajı Sulama Birliği Başkanı Mehmet Tufan, geçen yıldan kalan 8 milyon metreküp suyla birlikte bu yılki sulama sezonuna toplam 21 milyon metreküp suyla başladıklarını söyledi.

Bölgeye 20 günde bir su verdiklerini ve öncelikle meyve bahçelerinin sulandığını aktaran Mehmet Tufan, "Seralara ancak sulama döneminde su veriyoruz. Geri kalan dönemlerde seracılar, kuyulardan sulama yapıyor.

En son eylül ayının ilk haftasında su vereceğiz. Bir sulamada 5 milyon metreküp su kullanıyoruz. Bir aksilik olmazsa şu anda barajda bulunan 5.5 milyon metreküp su son sulamaya yetecek.

Ancak son sulamayla birlikte barajın dibi görünecek. Geçen yıl yağmur ve kar yağışının düşük olması nedeniyle barajda biriken su tarihin en düşük seviyesinde kaldı" diye konuştu.

Sulama sezonunda bu yılı kurtardıklarını ancak yağışın gelecek yıl da düşük olması durumunda bölgede kuraklığın baş göstereceğini vurgulayan Mehmet Tufan, "Bu da çiftçi için felaket olur. Meyve bahçeleri kurumaya başlar. Gelecek kış için bol yağmur ve kar yağışı için şu anda dua etmekten başka bir çaremiz yok" dedi. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım