Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

ALKÜ’nün İkinci Yerleşkesi Cikcilli’ye

ALKÜ’nün İkinci Yerleşkesi Cikcilli’ye

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Cikcilli Mahallesi'nde ikinci bir yerleşke yapımı için istenen arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan tahsis edildiğini söyledi.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Cikcilli Mahallesi'nde yapılması planlanan yeni yerleşke projesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Rektörlük binasındaki toplantıya Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim de katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Pınarbaşı, projeye ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan talep edilen 1 milyon 113 bin metrekarelik alanın kendilerine tahsis edildiğini söyledi.

Akseki, Gazipaşa ve Alanya'da 3 meslek okulu bulunduğunu, Alanya'da 2 meslek yüksekokulunun daha hizmete girdiğini kaydeden Rektör Pınarbaşı, 4 olan fakülte sayısının 8'e çıkarılacağını aktardı.

Rektör Pınarbaşı, "Bugün sizlere iki yeni müjde vermek istiyorum. Birincisi, yeni bir kampüs alanı. Bakanımız Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Cikcilli'deki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize tahsis edildi" dedi.

Yapılacak planın ardından güzel bir yerleşkeye sahip olacaklarını aktaran Rektör Pınarbaşı, mevcut Kestel Yerleşkesi'nin yenilecek olmasını ise ikinci müjde olarak aktardı.

Kaymakam Hasan Tanrıseven de "Kısa zamanda çok iyi iş başardık. 1 yılda büyük bir aşama kaydedildi. Cikcilli'deki kampüsün tahsisiyle ilgili çalışmalarımız hızlandırıldı.

Bir yandan devlet bir yandan da vakıf üniversitemize destek olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Alanya'yı üniversiteler kenti yapmak ve bu çerçevede de çalışacağız.

Yeni rektörümüzü tebrik ediyorum. Özellikle Kestel kampüsünün master planı ve Cikcilli kampüsündeki gelişmeler heyecan verici" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılacak olan Kestel Yerleşkesi'nin 3 boyutlu görsel tanıtımı yapıldı. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım