Menu
RSS

Alanya’da Uyuşturucu Tacirlerine Ceza Yağdı

Alanya’da Uyuşturucu Tacirlerine Ceza Yağdı

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde 'uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' ve 'uyuşturucu madde bulundurma' suçlarından yargılanan 2 şüpheliye toplam 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Geçen yıl 30 Aralık'ta Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği'ne bağlı ekiplerin istihbarat çalışmaları sonucu Dinek Mahallesi'nde E.B.'nin uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlendi.

E.B.'nin uyuşturucu maddeleri aracında bulundurduğu bilgisine ulaşan polis, Hacımehmetli Caddesi'nde Antalya plakalı aracı durdurdu.

Aracın ön koltuğunda oturan O.C.D.'nin üzerinde yapılan aramada naylon poşet içerisinde 10 ecstasy hap, E.B.'nin evinde yapılan aramada ise 1 ecstasy, 3 parça halinde 16 gram hint keneviri tohumu, 2 ekili kenevir bitkisi ve hassas terazi ele geçirildi. İşlemlerinin ardından 2 şüpheli de tutuklandı.

Tutuklu sanık 22 yaşındaki O.C.D. ile 48 yaşındaki E.B., Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada son sözü sorulan E.B., "Ben kesinlikle uyuşturucu ticareti yapmadım. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" dedi.

O.C.D. ise "Hapları kendim kullanmak için satın almıştım. Psikolojim iyi değildi. Sırf bu sebeple hapları almıştım. Haplarla E.B.'nin bir alakası yoktur. Kesinlikle uyuşturucu ticareti yapmadım. Bu nedenle tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık E.B.'ye 8 yıl 4 ay, O.C.D.'ye ise 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Duruşmanın ardından sanıklar tutuklu bulundukları cezaevine gönderildi.

yukarı çık
0
Paylaşım