Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

YÖRSİAD’da Konu Sağlık

YÖRSİAD’da Konu Sağlık

Antalya’nın etkin SİAD’ları arasında yer alan YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) üyelerine sağlık konulu bir toplantı düzenlendi. Ramada Plaza'da gerçekleşen toplantıda konuk konuşmacı olarak Medicalpark Hastanesi

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Okutan 'İş Hayatında Kalp Sağlığı' konulu bilgiler verdi.

YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken yaptığı konuşmasında, Medicalpark Hastanesi ile birlikte çok önemli bir konu hakkında bir araya geldiklerini belirtip, sağlığın önemine dikkat çekerek, Medicalpark Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Okutan’a verdiği bilgiler için teşekkürlerini sundu.

İş dünyası oldukça stresli bir yaşama sahip!

Medicalpark Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Okutan yaptığı konuşmasında, Antalyalı olduğunu ve kendisinin de bir Yörük olduğunu ifade ederek, YÖRSİAD üyeleri bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ile getirdi.

Prof.Dr. Hüseyin Okutan iş dünyasındaki strese dikkat çekerek konu hakkında bilgiler verdi. Okutan, dünyada ölüm sebeplerinin başında ilk sırayı Kalp Hastalıklarının aldığını söyleyerek “  Dünyada ölümlerin yaklaşık % 40’ı kalp damar hastalıkları ile ilgili. Bunlarında yaklaşık üç de ikisi koroner kalp hastalığına bağlı nedenler, kalan üç de biri ise inme dediğimiz beyin damarlarının tıkanması nedenlerinden oluşuyor.

Bu her geçen gün artıyor. Yaklaşık günümüzde her gün 17 milyon kişi koroner kalp hastalığı ve damar hastalıklarından hayatlarını kaybediyor. Bugün burada YÖRSİAD ile birlikteyiz. İş dünyası da oldukça stresli bir yaşama sahip. Damar sertliğinde de stres önemli bir risk faktörü.

Bu yaş grubundaki başarılı iş adamları da bu hastalıklara yakalanmaya eğilimli durumdalar. Bu konuda yeterince bilgilenmeli, düzenli kontroller ile yeterince önemleler alınmalı. Düzenli kontroller sonrasında bir tedavi gerekiyor”

Toplantı sonrası YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ve üyeler tarafından, konuk Prof.Dr. Hüseyin Okutan’a plaket yerine AÇEV Bağış Belgesi takdim edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım