Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Vali Türker’den MATSO’ya Övgü

Vali Türker’den MATSO’ya Övgü

MATSO’yu ziyaret eden Antalya Valisi Muammer Türker, MATSO’nun ilçenin eğitim, turizm, ticaret ve tarıma yönelik çok büyük arka plan desteği olduğunu söyledi. Antalya Valisi Muammer Türker, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)’yu ziyaret etti.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, yönetim kurulu üyeleri ve komite başkanları tarafından kapıla karşılanan Vali Türker’e çiçek takdim edildi.

Ziyarette Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar’da yer aldı

Ardından MATSO Toplantı Salonun MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafından Oda ile ilgili bilgiler verildi. 1996 yılında kurulan MATSO’nun her türlü kurumsal yapıyı tamamladığını kaydeden Başkan Boztaş, “uluslararası bir akredite firması tarafından 5 yıldızlı Oda unvanı verildiğini söyledi.

Yılda yaklaşık 600 civarında yeni üyenin MATSO’ya kayıt yaptırdığına değinen Boztaş, Manavgat’ta 2015 yılı içerisinde 57 tane ilden fazla kurumsal şirket kuruluşu gerçekleştirildiğini belirtti.

MATSO Olarak Eğitime Ciddi Katkılarımız Oldu

MATSO olarak eğime önem verdiklerinin altını çizen Boztaş, “Bildiğiniz gibi eğitime ciddi katkılarımız var. Bir tane Manavgat’a Denizcilik Anadolu Lisesi ve Anaokulunu Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışladık.

MATSO Turizm Fakültesi Bu Yıl İlk Öğrencilerini Alacak

Şimdi de sizin bildiğiniz gibi MATSO Turizm Fakültesi yapıyoruz. 6 bin metrekare alan üzerine yapılan Turizm Fakültesi inşaatı 15 Haziran’da bitecek. Fakültemiz YÖK’ten onandı, kadromuz açıldı.

Bu yıl öğrenci alımı yapılacak” diye konuştu. Organize sanayi Bölgesi çalışmalarına da değinen Boztaş, “ Yine sizin bildiğiniz gibi Organize Sanayi Bölgesi çalışmamız var.

Orada da sizin desteklerinizle geldiğimiz bir nokta var, onun ilerisine gidemedik henüz. Konuyla ilgili sorunları aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Türker; “Manavgat Birçok İlden Daha Büyük Ekonomik Değere Sahip”

Antalya Valisi Muammer Türker ise Manavgat’ın Antalya’nın en büyük ilçelerinden birisi olduğunu ifade ederek ilçe ziyaretlerinde olabildiğince o ilçenin ekonomik hayatını diri tutan, ayakta tutan insanlarla görüşmeye gayret ettiklerini söyledi.

Özellikle Antalya’nın büyük ilçelerinde ekonomik hayatın çok canlı olduğuna vurgu yapan Vali Türker “Bunun dinamosunu Antalya bölgesi için genel olarak konuşursak turizm sektörü, tarım sektörü ve sanayinin bazı branşları oluşturuyor ve bu saydığımız sektörlere bağlı onları destekleyen diğer yan sektörler oluşturuyor” dedi.

MATSO’nun Da Turizme İle İlgili Çok Ciddi Bir Arka Plan Desteği Var

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasının birçok vilayetten daha çok üyesi ile ekonomiye değer kattığının altını çizen Vali Türker, “MATSO’nun yine turizm arka plan desteği var. Biraz önce başkanımız bazı rakamlar verdi ben onlara girmeyeceğim ama birçok vilayetten daha büyük bir ekonomik değere sahip olan, üye olarak, ürettiği değer olarak böyle bir büyüklüğe sahip Ticaret ve Sanayi Odası var Manavgat’ta.

Bu bizi gerçekten mutlu ediyor. Turizm zaten Antalya’daki yatak kapasitesinin aşağı yukarı üçte biri Manavgat bölgesinde. Buda sadece Antalya bölgesinin değil bütün Türkiye’nin turizm bakımından büyük bir değerdir.

Tarımsal üretim yine bu bölgede çok kıymetli bir değer. Bunları üst üste koyduğumuz zaman çok önemli bir Ticaret ve Sanayi Odası ile karşı karşıya olduğumuzu zaten anlıyoruz” dedi.

MATSO Sosyal Sorumluluk Projelerine Destek Veriyor

MATSO’nun rutin faaliyetlerinin dışında sosyal sorumluluk projelerine önemli ölçüde destek verdiğine işaret eden Türker, ilçeye kazandırdığı eğitim kurumları başta olmak üzere birçok çalışmaya imza attığını kaydetti.

Türker, “İnsanların kendi varlıklarından fedakârlık yaparak, belki çoluk çocuklarına bırakacakları mirastan kısarak böyle bir şeye giriyor olmaları gerçekten çok önemli.

Bizim toplumumuzu diri tutan, milletimizi büyük milletlerden biri yapan değerlerden bir tanesidir.  Bu nedenle katkısı olan tüm işadamlarımıza ve MATSO üyelerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MATSO OSB İçin Ciddi Bir Çalışma Yürüyor

MATSO tarafından yıllardır mücadelesi verilen ve Manavgat’ın çözüm bekleyen ve artık kronikleşmiş Organize Sanayi Bölgesi sorunu olduğunu vurgulayan Türker, “Konu mahkemede olduğu için bizler çok fazla ilerleme kaydedemiyoruz ama inşallah kısa sürede sonuçlanıp Manavgat bölgesinin, Antalya’nın çok güçlü bir Organize Sanayi Bölgesi’ne ki bununda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olması zaten planlanıyor.

Özellikle turizm sektörüne destek sunan, tarım sektörünü destekleyen, gıda ile alakalı bir Organize Sanayi Bölgesi olması, nitekim bizim özellikle tarımda katma değeri düşük olduğunu görüyoruz. Antalya’nın bütün tarımsal ihracatı ki Türkiye’nin bir numaralı tarımsal, yani bitkisel üretim anlamındaki vilayetidir ihracat bakımından topladığınız zaman yarım milyar dolar civarında bir şey çıkıyor.

İhracat rakamı çıkıyor. Burada yapılan iş, üretilen hizmet ve istihdamı da düşündüğümüzde bu kadar geniş alana hitap eden bir sektörde son derece yetersiz bir rakam. Bunun sebebi de katma değeri yeterince üretemeyişimiz. Alıyoruz en fazla paketleyerek gönderiyoruz. Bizim mutlaka katma değerli gıda sektörüne, tarım sektörüne de geçmemiz lazım.

Bunu sağlayacak en önemli arka plan Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. İnşallah mahkeme kısa sürede neticelenir, arazi ile ilgili sorunlar çözüldükten sonra bu işin hızlanması her zaman mümkün. Çözdükten sonra buna uygun bir taleplerde var burada.

İşadamlarımızın Organize Sanayi Bölgesini, çok güçlü ve etkin bir OSB’ye dönüştürme yetisi var. İnşallah o sonuçlanacak Manavgat Ticaret ve Sanayi Odamız o konuda çok ciddi bir çalışma yürütüyor” dedi.

Konuşmanın ardından MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafında Vali Türker’e Manavgat yöresel ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim edildi.

MATSO Turizm Fakültesi İnşaatında İnceleme Yapıldı

Daha Sonra MATSO tarafından inşaatının yapımı üstlenilen Manavgat MATSO Turizm Fakültesi ziyaret edildi. Burada Başkan Boztaş ve inşaat yapım komisyonu tarafından Vali Türker’e inşaatın son durumu ile ilgili bilgiler verildi.

Başkan Boztaş, fakülte inşaatının tamamlanarak en geç 15 Haziranda Akdeniz Üniversitesine devredileceğini söyledi. Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nde inceleme yapan Vali Türker ve beraberindeki heyet daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım