Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Uysal'dan, 'Ulusal' Kısmı Kaldırılan Film Festivaline Alternatif

Uysal'dan, 'Ulusal' Kısmı Kaldırılan Film Festivaline Alternatif

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 'Ulusal' yarışmasının, bunun kıymetini bilmeyenler tarafından kaldırıldığını belirterek, "Yeniden koyarlarsa koyarlar, koymazlarsa artık kabahat bizden gitti, biz bunu koyarız" diye konuştu.

Uysal, 'Adalya Kültür Sanat Ödülleri' adı altında bu projeyi hayata geçireceklerini kaydetti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Rafet Zeybek ve Aydın Özer, CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, CHP ve İYİ Parti il başkanları ve parti yöneticileri,

sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla projelerini tanıttı. Toplantıda Ümit Uysal ve Muhittin Böcek el ele tuşarak da salonu selamladı.

Ümit Uysal, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali iken ulusal bölümü kaldırılan ve isim değişikliğiyle Uluslararası Antalya Film Festivali olarak geçen yıl 55'incisi düzenlenen festivalle ilgili açıklamada bulundu.

KIYMETİNİ BİLMEYENLER KALDIRDI

Kültür ve sanat ödülleri yapmayı düşündüklerini belirten Ümit Uysal, "Şimdi biz sürekli Altın Portakal'ı gündemde tuttuk, sürekli ödüllü filmler gösterdik.

Çünkü 54 yıl sürmüş bir sanat geleneği bizim Ortadoğu'da mümkün değil, böyle bir modern sanatta, 20'nci yüzyıl sanatında imkansız, mucize gibi bir şey.

Hiçbir şey 54 sene sürmüyor, 54 sene içerisinde 5 devlet kuruluyor, yıkılıyor Ortadoğu'da. Ama bizde böyle bir sanat geleneği var. Bunun kıymetini bilmeyenler kaldırdı. Yeniden koyarlarsa koyarlar, koymazlarsa artık kabahat bizden gitti, biz bunu koyarız" dedi.

İSMİ ADALYA KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ

Adalya Kültür Sanat Ödülleri olarak 'Altın Portakal Yuvaya Dönüyor' sloganıyla proje tanıtım kitapçığında da yer alan projede, 'Kısa, belgesel ve uzun metraj ulusal film yarışmaları kaldırılan Antalya Film Festivali'ne kimliğini yeniden kazandıracağız.

Adalya Vakfımız ile Altın Portakal Sinema Ödüllerini yuvasına geri getireceğiz. Adalya Kültür Sanat Ödülleri tüm sinema emekçilerini, yerli ve yabancı kamuoyunu şehrimize getirecek' denildi.

yukarı çık
0
Paylaşım