Menu
RSS

Tütüncü’den Poplinspor’a Vefa

  • Yazan 
Tütüncü’den Poplinspor’a Vefa

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, halka açtığı Dokuma Fabrikası’nın önemli bir değeri olan Poplinspor’un da ismini de yaşatıyor. Dokuma Fabrikası, üretime başladığı 1961’den, kapandığı 2003’e kadar ekonomiye ve istihdama ciddi bir katkı sağlarken, amatör spora da hizmet verdi.

Basketbol, voleybol, güreş, bisiklet branşlarında sporcular yetiştiren Dokuma Fabrikası’nın, Antalya’nın futbol tarihinde de önemli bir yeri var.

Dokuma’nın, Poplinspor daha sonra Sümerspor ile Antalya futboluna önemli hizmetleri oldu.

Antalyaspor’un kuruluşuna da katkı sağladı

Fabrika çalışanlarının top koşturduğu Dokuma Poplinspor’un, 1961’te kuruldu. Resmi forma rengi mavi beyaz olan ve Antalya amatör ligde önemli başarılara imza atan Poplinspor, antrenmanlarını fabrika binasının güneyindeki toprak sahada yapıyordu.

 

Poplinspor, Antalyaspor’un 1966’daki kuruluşuna futbolcu vererek katkı sağladı. Poplinspor, 1980’den sonra yoluna Sümerspor olarak devam etti. Dokuma Fabrikası’nın 2003’te kapanmasından sonra Sümerspor başka bir kuruma devredildi.

Dokuma’nın sahası yeniden hayat buluyor

Başkan Hakan Tütüncü, halka açtığı Dokuma Fabrikası’nın, Antalya hafızasında yer edinen önemli bir değerini daha kentle buluşturuyor. Başkan Tütüncü, Poplinspor’un antrenmanlarını yaptığı, çalışanların futbol oynadığı fabrika binasının güneyindeki futbol sahasını yeniden ayağa kaldırıyor.

Tütüncü, söz konusu alana, standartlara uygun bir futbol sahası yapacaklarını belirtti. Futbol sahasına da Poplinspor’un ismini vereceklerini duyuran Tütüncü, sahanın yapımına önümüzdeki aylarda başlanılacağını ifade etti.  

yukarı çık
0
Paylaşım