Menu
RSS

Türkiye’nin En Büyük Balık Çarşısı Antalya'da Açıldı!

Türkiye’nin En Büyük Balık Çarşısı Antalya'da Açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Düden Park'taki Balık Çarşısı törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi Düden Park'ta, belediye şirketi Ekdağ bünyesinde Balık Çarşısı açtı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile eşi Ebru Türel, Ak Parti Milletvekili Atay Uslu,

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, belediyenin meclis üyeleri ile bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Başkan Menderes Türel, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu, en güzel kıyı kentlerinden birinin de Antalya olduğunu söyledi.

Türel, "Denizle ne kadar barışık yaşadığımız tartışmaya açık bir husus. Denizde toplu ulaşım hizmetine, Antalya-Kemer arasına bundan birkaç sene önce başladık. Deniz otobüslerimiz 5 sene bekletildi. İkinci dönem tekrar göreve başlayınca bu ulaşımı başlattık" dedi.

KALİTELİ VE UCUZ HİZMET

Sahil projelerinin, yat limanları projelerinin Antalya'nın özlediği projeler olduğunu belirten Menderes Türel, bunları Antalya'ya kazandırabilecek noktaya geldiklerini anlattı. Denize barışık olmanın yeterli gelmediğini belirten Türel, "Boğaçayı projesiyle 40 kilometrelik sahili kıyılarımıza ekleyeceğiz.

Buna yönelik adımı bayramdan sonra atacağız. Denizle barışık olmak için çok önemli adımlar atıyoruz. Belediyeciliği alt ve üst yapıdan ibaret görmüyoruz. İnsan odaklı bir belediyecilik yapma anlayışındayız.

Şirketlerimiz aracılığıyla birçok sosyal tesisi vatandaşın hizmetine sokuyoruz. Kaliteli ve ucuz hizmet alınabilecek tesisler yapıyoruz" diye konuştu.

AYNI ANDA 2 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

Balık pazarı fikrinin sosyal buluşma noktası mantığıyla ortaya çıktığını dile getiren Türel, şöyle devam etti:

"Bu çarşıdan, balık pazarı hüviyetinde balığı satın alabilirsiniz, isterseniz burada pişirtebilirsiniz. Etli yiyecekleri de burada bulabilirsiniz. Balığınızı porsiyon başına 5 liraya pişirtebilirsiniz. Burası aynı zaman vatandaşların sosyal buluşma merkezi olacak.

2500 metrekarelik alana sahip burası için Türkiye'nin en büyüğü deniliyor. 2 bin kişiye aynı anda hizmet veriyor. Burası halkın buluşma noktasının yanı sıra aynı zamanda turizme de hizmet edecek."

Konuşmanın ardından Balık Çarşısı'nın kurdelesi kesildi. Başkan Türel ve beraberindekiler, çarşıyı inceledi.

yukarı çık
0
Paylaşım