Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu Başladı

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu Başladı

Antalya'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen 3'üncü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu başladı. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) tarafından düzenlenen 3'üncü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu, Spice Otel'de başladı.

9 farklı sektörden 130 katılımcının yer aldığı 3 gün sürecek sempozyumun açılışına Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlkay Kutlar ve BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü ve davetliler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, gıda, ilaç ve kozmetik alanında dünyada ve Türkiye'de sentetik bazlı ürünler yerine bitkisel kaynaklı ürünlerin kullanımına yönelik ilginin arttığını söyledi.

Sağlık ve çevre konusunda yaşanan olumsuzlukların insanları bitkisel kökenli tıbbi ve aromatik bitkilerin kullanımına yönelttiğini aktaran Abdullah Ünlü, "İnsan sağlının yanı sıra bitkisel doğal kaynakların korunmasının ön plana çıktığı günümüzde konu daha da önem kazanmıştır.

Ülkemizin coğrafi konumu ve ekolojik özellikleri sayesinde çok sayıda tıbbi ve aromatik bitki türü doğal olarak yetişmekte olup tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin arttırma potansiyeli çok yüksektir.

Bu bitkiler başta ilaç sanayi olmak üzere kimya kozmetik zirai mücadele ve gıda sektörlerinde ham madde kullanıldığında ekonomik açıdan büyük öneme sahiptir" diye konuştu.

Doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı ve tahribatına karşı bitkilerin kültüre alınması ve üretim aşamasında doğal ve organik üretim kriterlerine azami özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Ünlü, "Özellikle üretim ve hasattaki kalite kayıplarının önüne geçmek için üreticilere yönelik eğitimler verilmelidir.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin 21'inci yüzyılda önemi daha da artacaktır" dedi.

BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, 3 gün sürecek sempozyumda 130'a yakın katılımcının 13 oturumda 3 çağrılı, 52 sözlü ve 82 poster sunum yapacağını belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım