Menu
RSS

Tedavileri Tamamlanan Caretta Carettalar Denizle Buluştu

Tedavileri Tamamlanan Caretta Carettalar Denizle Buluştu

Muğla’daki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri yapılan biri erkek üç caretta caretta, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde denize bırakıldı.

Antalya'nın farklı sahillerinde faklı zamanlarda yaralı halde bulunan biri erkek üç caretta caretta, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki DEKAMER'de tedaviye alındı. Tedavileri 8 ay ile 1,5 yıl süren kaplumbağalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Mili Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü ile DEKAMER tarafından organize edilen etkinlikte Kemer İlçesi Çıralı sahilinde denize bırakıldı.

Sahildeki yerli ve yabancı turistler bu anları ilgiyle izledi. Bazı tatilciler cep telefonu kamerasıyla görüntü aldı, fotoğraf çekti.

9 Yumurtlama Alanı Mevcut

Doğa Koruma ve Mili Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, bölge müdürlüğü sınırları içerisinde caretta carettaların 9 yumurtlama alanı olduğunu söyledi.

Yumurtlama alanlarının ekipleri tarafından kontrol edildiğini belirten Yılmaztürk, Antalya'nın turizm bölgesi olması dolayısıyla caretta carettaların yaşam alanlarının insanlar tarafından tahrip edildiğini kaydetti.

Yaralar İnsan Faktörlü

Caretta carettaların genelde insan faktörlü yaralandığına işaret eden Yılmaztürk, tedavileri yapılarak denize bırakılan kaplumbağaların da insan kaynaklı nedenlerle yaralandığını vurguladı.

Kaplumbağalardan birinin tekne pervanesinin çarpması nedeniyle sırtında, birinin ise başına sert cisimle vurulması nedeniyle yaralandığını anlatan Adnan Yılmaztürk, diğerinin ise ekolojik olarak deniz suyu sıcaklığının aşırı artmasından dolayı şoka girdiğini kaydetti.

Üç kaplumbağanın yoğun tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuştuğuna değinen Yılmaztürk, insanların hayvan yaşamına daha duyarlı olmasını istedi.

yukarı çık
0
Paylaşım