Menu
RSS

Sevgili Cinayeti Sanığının Akli Dengesi Yerinde

Sevgili Cinayeti Sanığının Akli Dengesi Yerinde

Antalya’da birlikte yaşadığı 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ı tabancayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 41 yaşındaki Lokman Barış Çelik'in, akıl sağlığının yerinde olduğu tespit edildi.

Antalya'da internet kafe işleten, evli 2 çocuk babası Lokman Barış Çelik ile 2012 yılından beri birlikte olduğu Deniz Aktaş arasında, geçen yıl 4 Mart gecesi Konyaaltı'ndaki evde saat 04.00'te tartışma çıktı.

Gürültü üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis zili çalınca kapıyı açmayan Lokman Balış Çelik, tabancayla 4 kez ateş ederek Deniz Aktaş'ı öldürdü.

Polisin uzun uğraşı sonucu teslim olan Lokman Barış Çelik, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ceza ehliyetinin olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verildi.

Davanın bugünkü duruşmasında, Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'ndan gelen rapor okundu. Raporda, Lokman Balış Çelik'in akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi.

Sanık avukatı Turan Yaşin, müvekkili Çelik'in Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'nda muayene süresinin 3 dakikayı bile geçmeyecek şekilde konuşturularak gerçekleştirildiğini belirterek, akıl sağlığı raporuna itiraz etti.

Tutuklu sanık Lokman Barış Çelik ise, "Avukatımın beyanına katılıyorum. Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nde pazartesi günü öğleden sonrası ile çarşamba günü öğle öncesine kadar kaldım. Beni 3 dakika konuşturdular ve bu şekilde rapor hazırlandı. Bu raporu kabul etmiyorum" dedi.

Öldürülen Deniz Aktaş'ın avukatlarından Devrim Karadeniz Peker ise "Sanık müdafiinin kısa sürede muayenede kaldıkları konusundaki iddialarını kabul etmiyoruz.

Çünkü 3 haftalık gözlem süresi azami süredir. Daha az sürede tespit yapılabilir. Rapor da oy birliği ile verilmiştir" diye konuştu. Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin de sanığın cezalandırılmasını istediğini belirtti. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma sonunda adliye önünde toplanan kadın dernek ve platformu üyesi kadınlarla birlikte açıklama yapan avukat İpek Bozkurt, “Sanığın cinayeti bilerek, isteyerek işlediği öngörülmektedir.

Mahkeme de başka bir rapor alınmaması gerektiği yönünde kanaat belirtmiştir. Davadan içimiz ferahlayarak çıktık" diye konuştu. Anne Figen Yetişkin ise "Tek istediğimiz, katilin ağırlaştırılmış müebbet cezası alması" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım