Menu
RSS

Serik’te Kadın Çiftçiler Yarıştı

Serik’te Kadın Çiftçiler Yarıştı

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Serik elemeleri yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Serik elemeleri Serik Ziraat Odası konferans salonunda yapıldı.

Kadın çiftçilerin bilgi birikimine ve sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ve davetliler katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, "Her şeyden önce medeni cesaretlerinden dolayı tüm yarışmacılarımızı kutluyoruz. Çünkü hanımlar bizim baş tacımız.

Onların bu toplumun gelişmesine, eğitimine, büyümesine katkıları unutulmayacak. Kurum olarak eğitim ve yayın faaliyetlerimizi uygularken öncelikle kadın çiftçilerimizi düşünerek yapıyoruz.

Çünkü tespitlerimize göre tarımsal uygulamalarda bir işletmede kadın çiftçilerimizin eliyle yapıldığını çok iyi biliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmaya geçildi. 8 kadın çiftçinin katıldığı 15 soruluk yarışmada 2 çocuk annesi 27 yaşındaki Ümmühan Sır birinci oldu. Ümmühan Sır, Antalya'da yapılacak yarı final elemelerine katılmaya hak kazandı.

Ümmühan Sır'a birincilik ödülü olan 1500 lirayı Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu verirken, yarışmanın ikincisi Şükran Şahin'e 750 lira, üçüncü Gülsüm Göksu'ya 500 lira, diğer yarışmacılara ise 250'şer lira para ödülü protokol üyeleri tarafından verildi. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım