Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Rhodiapolis Antik Kenti’nde Kazı Çalışmaları Başladı

Rhodiapolis Antik Kenti’nde Kazı Çalışmaları Başladı

Kumluca’da bulunan ve 2006 yılında kazı çalışmalarına başlanan Rhodiapolis Antik Kentinde, 2016 yılı çalışmaları Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel başkanlığında başladı.

Rhodiapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının başlaması dolayısıyla, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, antik kentteki kazı çalışmalarında bu yıl kilisede yürüteceklerini, ayrıca geçmiş yıllarda ortaya çıkan bazı yapıların restorasyonunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Likya bölgesinin önemli antik kentlerinden olan Rhodiapolis Antik Kentinin gün yüzüne çıkartılması, bölge ve ülke turizmine kazandırılmasını amaçladıklarını, bu konuda 2006 yılından bu yana kazı çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

Rhodiapolis Antik Kentinde 2015 yılından itibaren kazı çalışmalarının Antalya Müze Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ifade eden Çetinkaya, “Bu yılki kazı çalışmaları antik kentin kilise bölümünde ve diğer yerlerde başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl antik kentte yaklaşık 2 milyon lira gibi bir harcamayla Opramoas anıtının ayağa kaldırılması çalışması yapılmıştı. Bu yıl karşılama merkezinin ihalesini gerçekleştirdik, kısa sürede inşaatı başlayacak.

Tüm bu çalışmalar tamamlandığında, Rhodiapolis Antik Kenti ziyarete açılacak. Antik kentin ziyarete açılmasıyla da ilçemize, bölge ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Rhodiapolis Antik Kentinde 30 Ağustos’ta senfoni Antalya Devlet Senfoni orkestrası tarafından bir konser verilmesi için bir çalışmaları olduğunu de belirten Çetinkaya, 2017 yılının Rhodiapolis Antik Kenti için önemli bir olacağını bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım