Menu
RSS

Özel Güvenlikçiler Taşeron Tasarısına Karşı

Özel Güvenlikçiler Taşeron Tasarısına Karşı

TÜRK-İŞ'e Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası (Güvenlik-İş) Antalya İl Temsilcisi Hüseyin Çalkaya, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yasa tasarısının mevcut haliyle hak gaspı olduğunu savundu, gerekirse tasarıya karşı meydanlara ineceklerini açıkladı.

Çalkaya, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın açıklamalarına istinaden taşeron işçilerine kadro verilmesi amacıyla hazırlanacak yasa tasarısının taşeron işçiler için hak gaspı olduğunu savundu.

Söz konusu tasarısıyla birlikte, geriye dönük hakların ve kıdem tazminatının yok edilmeye çalışıldığını iddia eden Çalkaya, “3 yıllık imzalanması düşünülen sözleşmeyle 'Özel Sözleşmeli Personel' statüsünde iş güvencesinden yoksun bir biçimde kamuda çalıştırılmak istenen taşeron işçiler sözleşme değil kadro istemektedir" diye konuştu.

Hükümetin ilgili yasa tasarısını 'ortak akla başvurmadan ben yaptım olacak anlayışı içinde' gündeme getirdiğini kaydeden Çalkaya, şunları söyledi:

“Bizlerin kaderi Maliye Bakanlığı'nda bir takım bürokratların masa başında aldığı kararlara mı kalacak, ülkemizde Çalışma Bakanlığı denilen kurum ne işe yarar? Bizler özel güvenlik görevlileri olarak zaten bir statüye sahibiz.

Özel Güvenlik Görevlileri Kanunu'na tabiyiz ve iş kanununa göre işçiyiz. Dolayısıyla düzenlenecek ve çalışma hayatında kaosa neden olacak bu statüyü asla ama asla kabul etmiyoruz.

Özel sözleşmeli personel statüsüne geçmek isteyen taşeron işçilere sınav şartı getirilmesi ise tam bir muammadır. Sınavı kazanamayan taşeron işçiler açıkça işsiz kalacaktır, bu nasıl güvencedir?"

Tasarının bu haliyle meclis de görüşülmesinin sağlıklı olmadığını iddia eden Çalkaya, tasarının bu haliyle yasalaşması halinde yaşanılacak durumun mevcut düzenden daha kötü bir halde olacağı söyledi.

Tasarının aynı zamanda sendikaları bitirecek bir işleve sahip olduğunun da altını çizen Çalkaya, gerekirse bu tasarıya karşı meydanlara ineceklerini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım