Menu
RSS

Otyam'ın Adı Başka Bir Mekanda Yaşayacak

Otyam'ın Adı Başka Bir Mekanda Yaşayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin, ailesinin talebi halinde Büyükşehir'e ait başka bir mekana taşınabileceği kaydedildi. Otyam'ın eşi Filiz Otyam ise konuyla ilgili Başkan Menderes Türel'den randevu talep ettiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi, Sobacılar Çarşısı'ndaki 6 dükkan ve 1 kafetaryayı, bedelsiz olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AESOB) 10 yıllığına verdi.

Bu alanda yer alan Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin durumunun sorulması sorusu üzerine Başkan Menderes Türel, "AESOB'un burasını Ahi Evran Müzesi ve Kültür Sanat Galerisi'ne dönüştürme noktasında bir talebi söz konusu olursa biz de Otyam ailesi ile görüşürüz.

Ailesinin bir önerisi varsa onu almak suretiyle gerekli adımları atarız" dedi.

Galeri İçin Başka Yer Verebiliriz

Türel'in açıklamalarının galerinin kapatılacağı ve isminin kaldırılacağı yönünde algılanması üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin kapatılmayacağı ya da isminin kaldırılmayacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Büyükşehir Belediyesi'nin esnafın bir sosyal buluşma noktası ve ahilik geleneği ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması amacıyla yaptığı işbirliği kapsamında bu alanın tasarrufu AESOB'a geçmiştir.

AESOB'un bu alanda Ahi Evran Esnaf Müzesi kurmak istemesi halinde Büyükşehir Belediyesi'nce Fikret Otyam Sanat Galerisi'nin ailesinin talebi halinde kendi mülklerine taşınması ya da böyle bir imkan olmaması halinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait başka bir mekanda her türlü imkanın sunulmasının sağlanacağı bildirilmiştir."

Türel'den Randevu Talebi

Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, konuyu görüşmek üzere Fikret Otyam Sanat ve Kültür Vakfı yönetim kurulu olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den randevu talep ettiklerini söyledi.

Galeride Fikret Otyam'a ait hiçbir eser bulunmadığını, sadece tabelada adının yer aldığını aktaran Filiz Otyam, Başkan Türel'den randevu için yanıt beklediklerini kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım