Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa Belediyesi’nde Sürgün İddiası

Muratpaşa Belediyesi’nde Sürgün İddiası

Muratpaşa Belediyesine bağlı bir kurumda öğretmen ve yönetici olarak çalışmaktayken 38. CHP Olağan Kongresi’nde il yönetimine

aday olduğu için yönetici olarak çalıştığı görevden alınıp istemediği bir göreve atanan Perçem Gök bunu sürgün diye niteledi.

İddia sahibi Perçem Gök konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Bugün 24 Kasım öğretmenler günü ve ben severek öğretmenlik yaptığım kurumdan ayrılmak zorunda bırakılalı bir hafta oluyor. Muratpaşa Belediyesine bağlı bir kurumda öğretmen ve yönetici olarak çalışmaktayken hiçbir gerekçe gösterilmeksizin,

hukuka aykırı ve incitici biçimde mesleğimle alakasız bir birime görevlendirildiğim belirtildi. Bu ‘sürgün’ elbet sebepsiz değildi.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İl Kongresinde il yönetim kurulu üyeliğine aday olmam üzerine yine Cumhuriyet Halk Partisi mensubu kimselerin rahatsızlık duyduğuna ilişkin söylentiler, hatta ikazlar, kulağıma geliyordu. Ancak Anayasa ve parti tüzüğünün verdiği hak ve yetki ile aday olmaktan tereddüt etmedim.

Ne var ki demokratik siyasete katılmanın; seçilme hakkını kullanmanın cezalandırılacak bir cürüm olduğunu tahmin etmezdim. Nitekim 8 Ekim 2023 tarihinde yapılan Olağan İl Kongresinde aday olmam neticesinde, ceza niteliğinde bir muamele ile karşılaştım.

Ben ve bazı belediye çalışanları yer aldığımız liste veya desteklediğimiz aday nedeniyle sürüldük. Parti ahlakını ve kültürünü; isimler, listeler ve hesaplar arasında yitirmiş bir zihniyet beni onurumla sınamaya kalkıştı. Görevlendirme diye tabir ettikleri bu sürgünün asıl anlamının

bir söz geçirme mücadelesi olduğunu gayet iyi biliyorum. Söz dinleyen, itaatkar ‘yoldaş’ arayışında olanların muhatabı olmayacağım, olmadım da. Hukuka aykırı olan bu görevlendirmeyi kabul etmediğimi bildirdim ve eski görevimi sürdürmek için işyerime gitmeye devam ettim.

Ancak Muratpaşa Belediyesi kararında ısrar etti. İşe gitmediğim gerekçesiyle hakkımda tutanaklar hazırlandı; talep ve itirazlarım yanıtlanmadı. Bunun üzerine yasaların öngördüğü usulle sözleşmemi sonlandırdım ve severek çalıştığım işimden ayrıldım.

Bugün 24 Kasım öğretmenler günü ve muhtemelen beni emeğimle ve ekmeğimle test eden bu kişiler süslü öğretmenler günü mesajları verecekler. Biz öğretmenler fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmekle görevliyiz. Bu yalnızca sınıfta ders vermekle sınırlı bir görev değil.

Aynı zamanda bizzat hür vicdanlar taşımakla ve gür sesler çıkarmakla da görevliyiz. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler günün kutlarım. Kamuoyuna saygılarımla.”

yukarı çık
0
Paylaşım