Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Manavgat Yangın Yönetim Merkezi Faaliyete Geçti

Manavgat Yangın Yönetim Merkezi Faaliyete Geçti

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde içerisinde helikopterlerin iniş- kalkış yapabileceği, ikmal istasyonunun bulunduğu Yangın Yönetim Merkezi oluşturuldu. Büyük ölçüde tamamlanarak bazı bölümleri hizmete giren tesiste, Manavgat başta olmak üzere çevredeki yangınlara müdahale ediliyor.

Antalya'nın doğu bölgesinde çıkabilecek yangınlara hızlı müdahale yapılabilmesi için Ulualan mevkiinde Orman Genel Müdürlüğü'ne ait orman alanının 3 dönümlük bölümüne Yangın Yönetim Merkezi oluşturulması için 2 yıl önce çalışma başlatıldı.

Alana yangın harekat ofisi, brifing salonu, dinlenme odaları ve çalışma ofislerinin yer aldığı 3 katlı bir bina ile birkaç helikopterin iniş- kalkış yapabileceği 'Heliport' pisti ve ikmal istasyonu kurulması gündeme geldi. Alanın yan tarafındaki 800 metre uzunluğundaki toprak pistin ise yangın uçaklarının iniş- kalkışına uygun hale getirilmesi planlandı.

İhale çalışmaları sonucu inşaatına başlanan yapılar tamamlanırken, yaklaşık 400 metrekarelik bina, teknolojik cihazların konulup hizmet verebilecek seviyeye geldi, helikopter pisti ve ikmal istasyonu ise tamamlandı.

Toprak pistin düzenlenmesine yönelik çalışmalar sürerken, tesis, merkez ve Kumluca İlçesi'nin ardından Antalya bölgesindeki üçüncü Yangın Yönetim Merkezi oldu. Özellikle helikopter pisti ve ikmal istasyonunun kullanımına başlanan merkez sayesinde yangınlara müdahale daha hızlı yapılabiliyor.

Helikopter Çevre İllere De Gidiyor

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, modern bir yangın yönetim merkeziyle bölgede bulunan yangınlara çok hızlı şekilde müdahale etmeyi planladıklarını anlattı.

Manavgat'ta halihazırda yangın söndürme helikopteri olduğunu belirten Müdür Hacıoğlu, Kazakistan'dan kiralanan ve 22 Ekim'e kadar ilçede kalacak Rus yapımı helikopterde 2 kazak pilotun yanı sıra bir de Türk pilot bulunduğunu söyledi.

Helikopter ekibinin toplam 7 kişiden oluştuğunu aktaran Hacıoğlu, "Manavgat Yangın Yönetim Merkezi'nde konuşlu bulunan helikopterimizle sadece Manavgat değil, Antalya'nın bütün ilçeleriyle birlikte Isparta, Burdur, Mersin gibi çevre il ve ilçelerde hatta yardım çağrısı yapılması durumunda Türkiye'nin diğer illerinde de yangınlara müdahale ediyoruz. Bu sene onlarca hem Manavgat'ta hem de çevre ilçe ve illerde onlarca yangını söndürmek amacıyla müdahale ettik" dedi.

Manavgat Su Bakımından Şanslı

Manavgat'ta yangınları tespit amacıyla 6 yangın gözetleme kulesi bulunduğunu kaydeden İsmail Hacıoğlu, "Bu yangın kulelerimizle 24 saat esasına göre gözetleme yapıyoruz. Yangınlarda hava araçlarıyla müdahale çok önemli.

Manavgat'ta yangınlara çok kısa sürede müdahale ediyoruz. Yangınlarda helikopterler ve uçakların su ikmal noktalarını bulmaları çok önemli. Manavgat bu anlamda oldukça şanslı. 3 ırmağın yanı sıra 3 büyük baraj, sulama göletleri ve işletmemize ait 11 helikopter su havuzu bulunuyor" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım