Menu
RSS

Manavgat’ta Esnaf Batma Noktasına Geldi

Manavgat’ta Esnaf Batma Noktasına Geldi

Manavgat’ta yaklaşık 5-6 aydır süren alt ve üst yapı çalışmaları nedeniyle esnaf sıkıntılı günler yaşıyor. Büyükşehir ve Manavgat Belediyesi’ne tepki gösteren esnaflar, “Kaç aydır çalışmalar bir türlü bitmiyor. Zaten turizm sezonu kötü geçiyor. Üstüne çalışmalar bitmeyince biz esnaflar olarak batma noktasına geldik.”

Manavgat’ta altyapı ve üst yapı çalışmaları sürerken, birçok caddedeki çalışmaların yavaş ilerlemesi nedeniyle esnaf sıkıntılı günler yaşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat’taki altyapı ve üst yapı çalışmaları ile Manavgat Belediyesi tarafından bazı caddelerde yapılan üst yapı çalışmaları devam ediyor.

Birçok mahalle, cadde ve sokakta kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatlarının yenileme çalışmaları ve üst yapı kaldırım peyzaj ve cadde çalışmaları sürerken, ilçede esnaflar zor günler geçiriyor.

Cadde üzerlerinde bulunan esnaflar, çalışmalar sonucu iş yapamadıklarından yakınıyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar, çalışmalara karşı olmadıklarını mutlaka bu yatırımların yapılması gerektiğini ancak çalışmaların yavaş ilerleyerek çok uzun sürede yapılmasına ve bir türlü bitirilememesine tepki gösteriyor.

Hizmet Yapılmasına Karşı Değiliz

Çalışmaların çok yavaş ve bu yüzdende çalışmaların uzun sürdüğünü ifade eden esnaflar, “Biz kesinlikle hizmet yapılmasına karşı değiliz. Biz sadece bu hizmetlerin en kısa sürede yapılmasını istiyoruz. Manavgat’ta aylardır çalışmalar sürüyor.  Aylarca kazı halinde bekleyen caddeler var.

Akşam olunca iş makineleri duruyor. Geceli gündüzlü çalışılsa çok daha erken sürede bu hizmetler yapılabilir."

Batma Noktasına Geldik

Sezon başlamasına rağmen çoğu günü siftahsız kapattıklarını dile getiren esnaflar, “Esnaf olarak çok mağduruz. Şuan turizm sezonu açılmasına rağmen bir hareketlilik yok. Turizm sezonu zaten kötü gidiyor. Otellere gelen turistlerde Manavgat’ta çalışma var diye otelden çıkmıyor.

Hem turizm açısından hem de bu çalışmalardan dolayı esnaflar olarak tarihin en kötü sezonunu geçiriyoruz. Çok kötü günler yaşıyoruz. İş yapamadığı için birçok esnaf arkadaşımız işyerini kapatmak zorunda kaldı.

Batanlar, iflas edenler oldu. Bu yüzden yetkililerden hizmetlerin en kısa sürede bitirilmesi için çift vardiya çalışılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.   

Kaldırım Taşları Defolu Mu?

Ayrıca Manavgat Belediyesi’nin Fevzipaşa ve Atatürk Caddesinde yaptığı kaldırım çalışmalarında kullandığı taşların defolu olduğunu ileri süren esnaflar, “Özellikle Atatürk Caddesinin sonlarına doğru taşlar delik deşik, çok kötü. Sanki 10 yıllık kaldırım taşı gibi duruyor.

Bu taşlar nerden geliyor, ücretsiz olarak belediyeye hibe mi edildi de bu kadar kötü? Ayrıca Fevizpaşa ve Atatürk caddesinde bu kadar büyük kaldırıma gerek yoktu. Manavgat merkez caddelerde bile bu kadar büyük kaldırım yok.

Bizim toptancılarımız geldiği zaman malzemelerimizi nasıl indireceğiz. Buradaki çalışmalar biraz esnafı düşünerek yapılsaydı daha iyi olurdu. Bizim burada esnafların görüşleri alınabilirdi” diye konuştular.

yukarı çık
0
Paylaşım