Menu
RSS

Kumluca Üniversite Tercih Merkezi’nde Danışmanlık Hizmeti

Kumluca Üniversite Tercih Merkezi’nde Danışmanlık Hizmeti

Üniversite öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirmede Kumluca Belediyesi danışmanlık hizmeti veriyor. Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa oluşturulan tercih merkezinde, üniversite hayali kuran öğrencilerin hayallerinin gerçeğe dönüşebilmesi danışmanlık hizmeti verildi.

Kumluca Belediyesi tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı Sonuçlarının (LYS) açıklanmasının ardından, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için, “Üniversite tercih merkezi” kuruldu.

Belediye bünyesinde çalışan Rehberlik ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Alpaslan tarafından öğrencilere başarı puanlarına göre tercihlerinde istedikleri üniversite, okumak istedikleri alanlar gibi konularda danışmak hizmeti verildi.

19 Temmuz’da başlayan ve Kumluca’nın yanı sıra Finike, Demre, Kaş ve Kemer ilçelerinden de öğrencilerin Kumluca Belediyesine gelerek tercih merkezinde bilgi ve danışmanlık hizmeti aldıklarını ifade eden Rehberlik ve Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Alpaslan, 19 Temmuz 3 Ağustos tarihlerinde bin 400’ün üzerine üniversite tercihi yapacak öğrenciler hizmet verdiklerini söyledi.

Belediye bünyesinde üniversite öğrencileri için böyle bir hizmeti vermek için kendilerine “Doğru tercih, doğru gelecek” sloganını belirlediklerini ifade eden Alpaslan, “Kumluca Belediyesi olarak bölgemizde bulunan üniversite tercihi yapacak öğrencilerimiz için rehberlik yapıyoruz.

Kaş, Demre, Kemer ve diğer ilçelerimizden öğrencilerimiz geldi, inşallah sonuçları öğrencilerimiz için olumlu olur. Öğrencilerimiz başta olmak üzere, aileleri böyle bir çalışmamızdan dolayı bize memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Yaptığımız çalışmaları ve yönlendirmelerimiz sonucu sağlıklı, doğru tercihler ortaya çıkar diye ümit ediyoruz” dedi.

Üniversite tercih merkezine Finike’den gelerek danışmanlık hizmeti alan Yağmur Zafer isimli öğrenci, kendisinin liseyi bitireli uzun yıllar olduğunu ve tekrar üniversite okumak için tercihte bulunmak istediğini söyledi.

Kumluca Belediyesinde üniversite tercih merkezi bulunduğunu öğrenince buraya gelerek okumak istediği üniversiteler konusunda bilgi aldığını ifade eden Zafer, “Liseden mezun olalı uzun yıllar olmuştur.

Tekrar üniversite okumak isteyince bayağı zorlandım. Kumluca Belediyesinin böyle bir hizmeti olduğunu öğrenerek buraya geldim ve üniversite okumak için nereleri tercih yapabileceğim konusunda bilgi aldım.

Kumluca Belediyesine böyle bir imkan sundukları için çok teşekkür ediyorum. İnşallah tercihlerim gelir.” Diye konuştu.

Çocuklarının üniversite tercihi konusunda yardımcı olmak amacıyla tercih merkezi oluşturarak danışmanlık hizmeti verilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenci velileri de, böyle biz hizmeti kendilerine sağladığı için Kumluca Belediyesi teşekkür ettiklerini bildirdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım