Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kumluca’da Yavuz Sultan Selim Parkı Ve Üst Geçidi Törenle Açıldı

Kumluca’da Yavuz Sultan Selim Parkı Ve Üst Geçidi Törenle Açıldı

Kumluca Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesinde yapımı tamamlanan 22 bin metrekare alana sahip Yavuz Sultan Selim parkı ve üst geçit, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kumluca Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesinde yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Parkı ve üst geçidin açılış törenine Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kumluca Mehter takımı ve Erbay Dans okulu öğrencileri tarafından gösteri yapıldı.

Açılışta konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, park kelimesinin yabancı kökenli bir kelime olduğunu, bunun için Cumhuriyet döneminde parklara “Millet bahçesi” denildiğini söyledi.

Halkın kullanımı, bir araya gelmesi, dinlenmesi adına oluşturulan parkların yapım amacının da milletin kullanması olması dolayısıyla millet bahçesi denilmesini doğru bir ifade olduğunu belirten Kara, “Bugün burada sadece park açılışı değil, aynı zamanda birçok güzelliği bir arada yaşıyoruz.

Bunların başında da, devletin kurumlarının birlik olarak vatandaşına hizmet ettiğini görüyoruz. B uranın geçmişini bilen biliyor, bugünkü hali ise ortada. Daha güzel olması amacıyla ben DSİ Bölge Müdürümüz ve ilgili kurumların daha fazla çalışma yapacaklarına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, bir yeri güzelleştiren, o yere değer katan varlığın insan olduğunu, sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptıkları tüm hizmetleri de bu doğrultuda yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Belediye olarak insanların rahat bir yaşam sürmeleri amacıyla sosyal donatı alanları oluşturduklarını ifade eden Çetinkaya, Bugün burada açılışını yaptığımız park, kurumlar arası işbirliğimizin en güzel göstergesidir.

Bu parkımızın yapımından önce DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından parkımızın yapımına ilham olan Gavur deresi denizden başlayarak ıslahı sağlandı. Ardından bir burada bu parkı yaptık. Parkımız ile birlikte, ilçemizde ilk olan bir de üst geçidimiz hizmete giriyor.

Bu üst geçidin yapımı Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından sağlandı. Diğer kurumlarımızla da ilçemizde daha birçok güzelliklere imza attık. Beykonak Mahallemizde Büyükşehir Belediyesi ile bir park yapım çalışmamız devam ediyor”.

Ben tüm bu güzelliklerin yaşanması, ilçemiz insanına hizmetin en iyisinin gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Çetinkaya konuşmasında ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinden, parkın yapıldığı yerde bulunan ve ilçenin büyük derelerinden olan Gavur deresinin isminin de bugünden itibaren Yavuz Sultan Selim deresi olarak değiştirilmesini istedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür de, DSİ olarak son üç yıl içerisinde Kumluca’ya 34,5 milyon yatırım yaptıklarını ve halen projelendirmesi devam eden birçok yatırım olduğunu söyledi.

Özellikle derelerin ıslahı ve gölet yapımları konusunda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Özgür, “DSİ olarak Kumluca’da artık adı Yavuz Sultan Selim deresi olan deremizin ıslahı, Toptaş Göleti ve diğer derelerimizin ıslah çalışmaları gibi birçok çalışmamız oldu.

Halen devam eden ve bu yılsonuna kadar büyük bölümü tamamlanacak Adrasan Barajı çalışmamız sürüyor. Bunun yanında 9 adet gölet yapımı projemiz var, bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Akmaz ve Üleşik derelerimizin ıslah çalışmaları.

İnşallah bu güzellikleri, başından bu yana bahsedilen kurumlar arası işbirliği içinde, imkânlar dâhilinde en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah tüm bu çalışmalarımız tamamlandığında, ilçemize ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkı sağlayacak” dedi.

Konuşmaların ardından Kumluca Müftü Vekili Finike Müftüsü Lütfi İmamoğlu tarafından dua yapıldı. Daha sonra Yavuz Sultan Selim Parkının açılışı kurdelesi, Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Açılıştan sonra protokol üyeleri, Yavuz Sultan Selim Parkının gezerek Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’dan bilgi aldı.

yukarı çık
0
Paylaşım