Menu
RSS

Kumluca’da Mesleki Yeterlilik Sınavı Yapıldı

Kumluca’da Mesleki Yeterlilik Sınavı Yapıldı

TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi(MEYBEM) ve KUTSO tarafından Kumluca’da Mesleki Yeterlilik Sınavı yapıldı. 5544 Sayılı kanun kapsamında, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmişti.

Zorunluluk kapsamında Meslek Lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar ve ustalık belgeleri dışındaki tüm belgeler geçerliliğini yitirdi.

MYK(Mesleki Yeterlilik Kurumu) Mesleki Yeterlilik Belgesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) organizasyonu ile Kumluca ilçesinde duvarcı, sıvacı, betonarme demircisi ve ahşap kalıpçılar olan 20 kişi için Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı yapıldı.

Yapılan mesleki yeterlilik sınavları iki aşamada gerçekleşti. Belge almak isteyenler ilk önce yazılı ve mülakat sınava girdiler ve ardından da yapımı devam eden odamız hizmet binası inşaat alanına giderek uygulamalı sınava tabi tutuldular.

MEYBEM temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, TOBB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sınavlarda başarılı olan kişilerin, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacağı bildirilerek, şantiyelere artık belgesi olmayan ustaların giremeyeceği vurgulandı.

yukarı çık
0
Paylaşım