Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kumluca'da 17. Tarım Ve Seracılık Festivali

Kumluca'da 17. Tarım Ve Seracılık Festivali

Kumluca’da bu yıl 17. düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali öncesi mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, bu yılki en iyi Yörük göçü canlandırmasını yapacak ilk üç ekibin ödüllendirileceği bildirildi.

Kumluca’da bu yıl 17. Gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivali öncesi mahalle muhtarlarıyla, festival etkinlikleri hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda, belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantıya 41 mahalle muhtarından 37’si katıldı. Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu yıl 17. Gerçekleştirecekleri Tarım ve Seracılık Festivali etkinliklerinin geçmiş yıllardan daha renkli ve görkemli geçmesi amacıyla mahalle muhtarlarıyla fikir alışverişinde bulunmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

16 yıldır yapılan festivallerde halkın öz yaşamı, kültürü, sosyal hayatını yansıtan ve toplumun tüm kesimine hitap eden bir etkinlik yapmayı hedeflediklerini ve bunu da etkinliklere halkın verdiği destekle başardıklarını ifade eden Çetinkaya, Türkiye’nin hiçbir yerinde halkın bu kadar sahiplendiği, tüm etkinliklerde halkında içinde yer aldığı bir festivalin olmadığını belirtti.

En İyi Yörük Kültürünü Yansıtan Grup Ödüllendirilecek

Bu yıl festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Yörük göçü etkinliğini daha farklı yapmak istediklerini kaydeden Çetinkaya, “Bu yıl Yörük göçü etkinliğimizde Dodurga ve Kayıboyu adı altında iki farklı grup oluşturmayı planlıyoruz.

Bu gruplar, ilçemiz genelindeki Yörük göçü etkinliğine katılan mahallelerimizden oluşacak festivalimiz öncesi belirlenen alana kendi çadırlarını kuracaklar. Bu çadırlar festival süresince halkın ziyaretine açık olacak.

Ayrıca 27 Nisan’da gerçekleştireceğimiz Yörük göçü etkinliğimize de katılacaklar. Tüm bu etkinlikler sonunda bu yıl ilk defa en iyi Yörük kültürünü yansıtan ilk üç grup ‘İsmet Başer’ özel ödülüyle ödüllendirilecek” dedi.

Festival etkinlikleri kapsamında ayrıca ilçedeki okullar arasında çeşitli etkinlikler, bu yıla has ülkemizde yaşanan terör olaylarında şehit düşen polis, asker ve sivil vatandaşlarımız için Kuran-ı Kerim dinletisi, acı biber yeme yarışması, kadınlar günü, iki gün sürecek yağlı güreş müsabakaları yapılacağını anlatan Çetinkaya, tüm bu etkinliklerle dolu dolu bir festivalin geçeceğini ümit ettiklerini söyledi.

Bu yıl 52. düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu Kumluca-Elmalı etabı startının Kumluca’dan verileceğini vurgulayan Çetinkaya, ayrıca yağlı güreşlerde güreş severlerin heyecanla sahalara dönmesini bekledikleri başpehlivan Ali Gürbüz’ün de cezasının sona ererek ilk defa Kumluca güreşlerinde sahalara döneceğini bildirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım