Menu
RSS

Konyaaltı’nda Çiftçilere Biyolojik Mücadele Eğitimi

Konyaaltı’nda Çiftçilere Biyolojik Mücadele Eğitimi

Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçedeki çiftçilere yönelik biyolojik mücadele hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırladıkları, ‘Seralarda Biyolojik Mücadele’ projesini uygulamaya başladı.

Çakırlar Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya, Konyaaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Kadri Bilici, Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Canan Otrus, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Dünyada gıda güvenliğinin önemli olduğuna değinen Canan Otrus, “Bu proje ile Türkiye’den üreticiler ilk defa yurt dışında modern ve biyolojik tarımı bir arada görüp inceleme şansı yakalandı.

Artık çiftçimiz bunu kendi toprağında uygulamaya başlayacak. Çok güzel teknik ve kültürel kazanımlar elde edildi. Amacımız Konyaaltı İlçesi denildiğinde biyolojik tarımın akla gelmesidir” dedi.

Toplantı kapsamında 170 üreticiye seralarında biyolojik mücadele yöntemleri kullanılarak üretim yapılması noktasında yapması gerekenler hakkında bilgi verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım