Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Konyaaltı Belediyesi’nden Çiftçilere “Tuta” Eğitimi

Konyaaltı Belediyesi’nden Çiftçilere “Tuta” Eğitimi

Kırsal kalkınmayı destekler projelerle çiftçilerin yüzünü güldüren Konyaaltı Belediyesi, şimdide örtü altı domates yetiştiriciliği yapan çiftçilerin ilaç maliyetini yüzde 80 azaltacak projeyi hayata geçiriyor.

Doyran Yaylası’nda 350 dekar alanda örtü altı domates yetiştiriciliği yapan çiftçiler, hastalık ve zararlı mücadelesi için yıllık ortalama 525 bin lira harcıyor. Bu maliyetin 280 bin TL’lik kısmını Tuta Absoluta zararlısına karşı yapılan mücadele oluşturuyor.

Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün açıkladığı bu maliyet tablosunu aşağıya çekmeyi amaçlayan Konyaaltı Belediyesi, yeni bir projeye imza attı.

Konyaaltı Belediyesi ilk olarak Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Doyran Mahallesi’nde çiftçiler için eğitim semineri düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz ve Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Canan Otruş beraberindeki teknik ekiple birlikte, Tuta Absoluta zararlısına karşı mücadele de maliyeti yüzde 80 azaltan biyoteknik yöntemini anlattı.

Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürbüz, Konyaaltı Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı destekler birçok projeye imza attıklarını söyledi.

Bunlardan son olarak Çandır Fasulyesi yetiştiriliciliği olduğunu dile getiren Mustafa Gürbüz, bu projeyle bölgede yetiştirilen fasulyeyi ülke geneline tanıtarak üreticilere destek olmak olduğunu söyledi.

Şimdi ise Doyran Yaylası’nda 350 dekar alanda örtü altı domates yetiştiriciliği yapan 112 çiftçinin hastalık ve zararlı mücadelesi için yaptığı harcamayı yüzde 80 ölçüde düşürmek istediklerini dile getiren Gürbüz,

bunun içinde ilk olarak seralarda uygulanan biyoteknik yöntemi için eğitim semineri düzenlediklerini kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım