Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kitap Dostları, 12 Yıldır Her Ay Manavgat’ta Toplanıyor

Kitap Dostları, 12 Yıldır Her Ay Manavgat’ta Toplanıyor

Kitap Dostları Grubu 12 yıldır Manavgat’ta hiç aksatmadan her ay sessiz sedasız toplanmaya devam ediyor. 35 yıldır Anestezi Uzmanlığı yapan ve 4 yıldan bu yana da Antalya’da İşyeri Hekimliği görevini yürüten Dr. Ali Haydar Yedek ve Ortopedi Uzmanı Dr. Hakan Bilbaşar

ile 2006 yılında hastanedeki odalarında otururken yaptıkları sohbette kitap okuma ile ilgili etkinliklerin nasıl düzenlenebileceği, okuduklarını nasıl paylaşabilecekleri tartışılırken ortaya atılan fikirle kuruldu.

Dr. Ali Haydar Yedek, kitap okuma etkinliklerine ilk olarak 4 çift olarak evlerde başladıklarını ancak ikram ve çay nedeniyle ev sahibi ve ona yardımcı olan bir kişinin de devre dışı kaldığını görünce bu toplantıları dışarıda yapmaları gerektiğine karar verdiklerini dile getirdi.

Dr. Yedek, bundan sonraki süreçte çevrelerine kitap okuma etkinliklerini anlatarak yeni üyelere ulaştıklarını ve bunu devam ettirme düşüncesinde olduklarını kaydetti.

Dr. Yedek, kitapseverlerin toplandığı bir grup olarak 12 yıldır her ay Manavgat’ta bir restoranda kendilerine ayrılan özel bölümde yemekli toplantıda bir araya geldiklerini ve herkesin kendi hesabını ödeyerek kimsenin kimseye yük olmadığını söyledi.

Yedek; “Kitap Dostları Gurubunu Antalya’da da Oluşturmak İstiyoruz”

Grubun düzenini bozmayacak şekilde kitap okumayı sevenlerin bir araya geldiği ortama dinleyicilerin de gelebileceğini vurgulayan Dr. Yedek; “Hastanedeki odamda bulunan küçük kitaplıkta “Al oku, geri getir” sloganıyla meslektaşlarımız,

hemşirelerimiz, hastane çalışanlarımız ve hastalarımızın yararlanabileceği kitap köşemiz vardı. Ben Manavgat’taki görevimden ayrıldıktan sonra Antalya’ya yerleştiğimizden dolayı eşimle birlikte son 4 yıldır Manavgat’taki bu toplantılara katılmak için her ay

Antalya’dan düzenli olarak gelerek dostlarımızla bir araya geliyoruz. Bir ara geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı da grup arkadaşlarımız birkaç ay bu toplantılar nedeniyle benim için 3-4 kez Manavgat’tan Antalya’ya geldiler.

2006 yılından bu yana her ay birçok konuda kitaplar okunarak bilgilerin paylaşıldığı grubumuzda; iklim değişiklikleri, yenilenebilir enerji, Kafkasya, tarikatlar, Şamanizm, sanat, edebiyat, tarih, şiir, araştırma,

görgü kuralları gibi her ay önerilen farklı konuları konuştuk. Burada tartışma ve kimsenin herhangi bir zorunluluğu, çıkarı ya da beklentisi yok ancak saygı çerçevesinde bilgi paylaşımı var.

Kimse kimseyi kırmadan olgunlukla bu toplantılarımızı sürdürerek, Kitap Dostları adıyla kurduğumuz Whatsupp grubunda da çeşitli bilgi paylaşımlarında bulunuyoruz.

Kitap Dostları Gurubunu özellikle Antalya’da da oluşturarak etkinliklerimizi sürdürmek istiyoruz. Kütüphane Müdürümüz Hidayet Oktay’ın sunumundan sonra kitap okuma etkinliklerimizin önemi bir kez daha anlaşılmış ve ülkemizde yayılarak çoğalması ihtiyacı artmıştır.”dedi.

Dr. Bilbaşar; “Mayıs’ta Lev Tolstoy’un Savaş Ve Barış’ı Var”

Kitap Dostları Grubunun kurucularından olan Ortopedi Uzmanı Dr. Hakan Bilbaşar ise, her toplantılarının sonunda bir sonraki ay neyi okuyacaklarını ve hangi konuda bilgi alışverişinde bulunacaklarını kararlaştırdıklarını ifade etti.

Dr. Bilbaşar; “Mayıs ayında yapacağımız toplantıda Rus yazar Lev Tolstoy’un Savaş ve Barış adlı eserini okuyarak gurubumuzda yazar ve kitabı ile ilgili fikirlerini, düşüncelerini, edebiyatını konuşacağız.

Nefesimiz yettiği sürece bu grubumuzu devam ettirmek ve okuyan sayısını arttırmak arzusundayız” diye konuştu.

Oktay; Rakamlarla Kitap Okuma Kültürü Hakkında Sunum Yaptı

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü ve Yazar Hidayet Oktay ise gruptan aldığı davet üzerine, kitap okuma kültürü hakkında bir sunum yaptı.

Daha çok öğrenciler için hazırladığı kitap okuma kültürü ile ilgili sunumu Kitap Dostları Gurubu’na yönelik olarak ayrı bir hazırlık ve çalışma yaparak kendilerine aktararak rakamlardan söz ettiğini kaydeden Oktay;

“Neden okumadığımız ve kitap okuma alışkanlığımızın neden az olduğundan bahsettim, çünkü elimizde bu konuda kötü rakamlar var. Okuyan bir topluluk karşısında olmak benim için bir sevinç ve onur kaynağı oldu” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım